Sakarya Üniversitesi Internet Destekli Öğretim (SAÜİDÖ), aşağıda görev ve sorumlulukları açıklanan birimlerden oluşmaktadır.
Merkezi Koordinasyon BirimiBu birimin görevi; SAÜİDÖ’ nün üstlenmiş olduğu misyon, belirlemiş olduğu vizyon ve hedefleri doğrultusunda ileriye yönelik stratejik kararlar almak, bu kararların gerçekleştirilmesi için organizasyonel-taktiksel plan ve programların yapılmasını sağlamak, ve idaresi altındaki birimleri koordine etmektir.
Üniversite Destek BirimleriİDÖ öğrencileri için sosyo-kültürel aktiviteler düzenleme veya üniversite bünyesinde düzenlenen aktivitelere katılmalarını sağlama, bunların öğrenci işleri ve elektronik posta hizmetlerinden yararlanmalarını sağlama gibi fonksiyonlara sahip üniversite birimlerinin ve Internet Destekli Öğretim’in yürütülmesi sırasında bu öğrencilere sürekli idari ve teknik destek veren birimlerin katkılarıyla meydana gelen faaliyetlerdir.
Akademik Üst KurulInternet Destekli Öğretim’de açılacak programları ve bu programlara ait dersleri belirleyerek bu derslerin uzaktan öğretim modeliyle verilmeye uygun olup olmadığına karar verir. Açılmasına karar verilen derslerin müfredatlarını, bu derslerin hangi öğretim elemanları tarafından hazırlanabileceğini ve ayrıca bu derslerin Internet ortamına hangi kriterlerle aktarılması gerektiğini belirler.
Uzaktan Eğitim Merkezi
Akademik üst kurul tarafından organize edilen ders materyali geliştirme işleri bittiğinde bu dersin Internet ortamına aktarılması için grafik-tasarım faaliyetlerinden, sistem yönetimi ve içerik geliştirme faaliyetlerine kadar tüm süreçlerin organizasyonu ve planlamasını yapan bir birimdir. Ders hazırlama faaliyeti boyunca önceden belirlenmiş standartlar ve prosedürlere göre derslerin hazırlanması, kontrolü, içerik geliştirme süreci ile ilgili araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin planlanması ve bunun için gerekli yazılım desteğinin sağlanması da bu birim tarafından yürütülmektedir. Ayrıca Internet üzerinden hizmet verilen öğrencilere yönelik halkla ilişkiler ve tanıtım faaliyetlerini de bu grubun görev ve sorumluluklarına girer.Uzaktan Eğitim ile ilgili ARGE çalışmaları bu birim tarafından yürütülmektedir.
Öğretim BirimleriInternet üzerinden açılması uygun görülen bölüm ya da programlara ait akademik destek organizasyonunu düzenler ve öğrencilere öğretim dönemi boyunca verilebilecek her türlü desteğin planlamasını yapar. Bu birime ait faaliyetler Adapazarı Meslek Yüksek Okulu (ADAMYO) ve Sosyal Birimler Enstitüsü bünyesinde yürütülmektedir.
Akreditasyon Üst KuruluEnformatik Milli Komitesi tarafından oluşturulan Internet’e Dayalı Eğitim Akreditasyon Değerlendirme formundaki kriterleri göz önüne alarak Internet ortamında yayınlanmak üzere hazırlanan dersleri değerlendirmeye tabi tutan birimdir.