hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 03, 2008, 03:15:33 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: SAÜ Internet Destekli Öğretim (SAÜİDÖ) Modeli  (Okunma Sayısı 251 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dilruba
Ziyaretçi
« : Aralık 13, 2006, 07:15:37 am »

Sakarya Üniversitesi Internet Destekli Öğretim (SAÜİDÖ), aşağıda görev ve sorumlulukları açıklanan birimlerden oluşmaktadır.

Merkezi Koordinasyon Birimi

Bu birimin görevi; SAÜİDÖ’ nün üstlenmiş olduğu misyon, belirlemiş olduğu vizyon ve  hedefleri doğrultusunda ileriye yönelik stratejik  kararlar almak, bu kararların gerçekleştirilmesi için organizasyonel-taktiksel plan ve programların yapılmasını sağlamak, ve idaresi altındaki birimleri koordine etmektir.

Üniversite Destek Birimleri

İDÖ öğrencileri için sosyo-kültürel aktiviteler düzenleme veya üniversite bünyesinde düzenlenen aktivitelere katılmalarını sağlama, bunların öğrenci işleri ve elektronik posta hizmetlerinden yararlanmalarını sağlama gibi fonksiyonlara sahip üniversite birimlerinin ve Internet Destekli Öğretim’in yürütülmesi sırasında bu öğrencilere sürekli idari ve teknik destek veren birimlerin katkılarıyla meydana gelen faaliyetlerdir.

Akademik Üst Kurul

Internet Destekli Öğretim’de açılacak programları ve bu programlara ait dersleri belirleyerek bu derslerin uzaktan öğretim modeliyle verilmeye uygun olup olmadığına karar verir. Açılmasına karar verilen derslerin müfredatlarını, bu derslerin hangi öğretim elemanları tarafından hazırlanabileceğini ve ayrıca bu derslerin Internet ortamına hangi kriterlerle aktarılması gerektiğini belirler.
Uzaktan Eğitim Merkezi

Akademik üst kurul tarafından organize edilen ders materyali geliştirme işleri bittiğinde bu dersin Internet ortamına aktarılması için grafik-tasarım faaliyetlerinden, sistem yönetimi ve içerik geliştirme faaliyetlerine kadar tüm süreçlerin organizasyonu ve planlamasını yapan bir birimdir. Ders hazırlama  faaliyeti boyunca önceden belirlenmiş standartlar ve prosedürlere göre derslerin hazırlanması, kontrolü, içerik geliştirme süreci ile ilgili araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin  planlanması ve bunun için gerekli yazılım desteğinin sağlanması da bu birim tarafından yürütülmektedir. Ayrıca Internet üzerinden hizmet verilen öğrencilere yönelik halkla ilişkiler ve tanıtım faaliyetlerini de bu grubun görev ve sorumluluklarına girer.Uzaktan Eğitim ile ilgili ARGE çalışmaları bu birim tarafından yürütülmektedir.

Öğretim Birimleri

Internet üzerinden açılması uygun görülen bölüm ya da programlara ait akademik destek organizasyonunu düzenler ve öğrencilere öğretim dönemi boyunca verilebilecek her türlü desteğin planlamasını yapar. Bu birime ait faaliyetler Adapazarı  Meslek Yüksek Okulu (ADAMYO) ve Sosyal Birimler Enstitüsü bünyesinde yürütülmektedir.

Akreditasyon Üst Kurulu

Enformatik Milli Komitesi tarafından oluşturulan Internet’e Dayalı Eğitim Akreditasyon Değerlendirme formundaki kriterleri  göz önüne alarak Internet ortamında yayınlanmak üzere hazırlanan dersleri değerlendirmeye tabi tutan birimdir.
antifb
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 0

MÜSLÜMAN TÜRKİYE

« Yanıtla #1 : Temmuz 19, 2007, 09:02:45 pm »

bu İDO     İstanbul Deniz Otobüsüydü  yaa...

yada  tatlıses ibo nun oğlu İDO....

imzaya gerenk yok _____ ANTİ-FB'LİYİZ.......
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TurboTax Software | Xbox Mod Chips | Loans | Child Trust Funds | Buy Anything On eBay
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!