GENELSakarya Üniversitesi'nde internet destekli öğretim çalışmaları 1998'de başlamış olup, 1999'da kampüs içi dersler ve 2001'de de Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama ve Bilgi Yönetimi Önlisans Programları ile gelişmiştir. 2002'de önlisans programlarına İşletme Programı'da eklenmiştir. Başlangıçta Sakarya Meslek Yüksekokulu'na bağlı olan internet destekli üç önlisans programı, 2003 Şubat'ında Adapazarı Meslek Yüksekokulu'na (ADAmyo) aktarılmıştır. 2003-2004 Öğretim yılında ise 'Mekatronik' ve 'Endüstriyel Elektronik' bölümleri açılmış ve bölüm sayısı beşe yükselmiştir. Bölümler hakkında bilgi almak için "Bölümlerimiz" menüsüne bakınız. ADAmyo internete dayalı uzaktan eğitim yapan teknoloji tabanlı bir meslek yüksekokuldur. Verilen eğitim ve hizmetler Üniversitemizin 150 personeli tarafından sağlanmaktadır.
Tarihçe ve Mevcut DurumSakarya Üniversitesi'nde internet destekli öğretim çalışmaları 1998'de başlamış olup, 1999'da kampüs içi dersler ve 2001'de de Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama ve Bilgi Yönetimi Önlisans Programları ile gelişmiştir. 2002'de önlisans programlarına İşletme Programı'da eklenmiştir. Başlangıçta Sakarya Meslek Yüksekokulu'na bağlı olan internet destekli üç önlisans programı, 2003 Şubat'ında Adapazarı Meslek Yüksekokulu'na aktarılmıştır. 2003-2004 Öğretim yılında ise 'Mekatronik' ve 'Endüstriyel Elektronik' bölümleri açılmış ve bölüm sayısı beşe yükselmiştir.
Uzaktan Eğitim (UE) SistemimizAdapazarı MYO'da internete dayalı uzaktan eğitim sistemi uygulanmaktadır. Bu sistem, ders materyalinin öğrenciye aktarılmasında internet teknolojilerinin kullanıldığı en yeni öğretim sistemidir. Öğretim Üyeleri ile öğrenciler arasındaki iletişim, çeşitli elektronik platfomlar kullanılarak internet üzerinden sağlanır.
Öğrenciler ders materyallerini internet üzerinden indirir, bireysel olarak çalışır ve anlaşılmayan konular forum üzerinde tartışılarak pekiştirilir. Bu yöntem ile, öğrenciler imkanlarına bağlı olarak evlerinden, farklı binalardan, farklı şehirlerden ve hatta farklı ülkelerden interneti kullanarak sisteme katılabilirler; yer ve zaman bağımlılığı bulunmamaktadır. İnternete Dayalı Uzaktan Eğitim; televizyon, kitap vb araçları kullanan uzaktan öğretim modellerinden farklıdır. Örneğin televizyon programını kaçırmanız gibi bir sorun yoktur. Sadece kitabı araç olarak kullanan sistemlerde olduğu gibi, öğrencilerin sınav zamanına kadar öğrenciliklerini hatırlamama gibi bir durum da söz konusu değildir. Açık Öğretim sistemlerinden farkı, öğrencilerin kendilerini kampuste eğitim alan öğrenciler gibi sürekli öğrenci hissetmeleridir (elektronik platformlara uzaktan erişim devamlılığı kontrolü yapılmaktadır): 100'er kişilik sanal sınıfların bulunduğu ADAmyo'da öğrenciler, öğretim üyelerine, forum, e-posta veya sohbet ortamları ile soru sorabilmekte ve özel yardım alabilmektedir. Öğrenciler ödevler yaparak başarılarını arttırabilmektedir. Bu imkanlar sayesinde öğrencilerin derslere devamlılığı sağlanmaktadır. Normal sınıf ortamında soru sorma güçlüğü yaşayan çekingen öğrenciler bile, sanal sınıf ortamında rahatça soru sorabilmekte, katılımcı olabilmektedir.
Ana ders içerikleri internet üzerindedir. Uygun görüldüğü takdirde dersler verilen kitaplar ile desteklenir (2005 yılından bu yana kitap verilmemektedir). Elektronik platformlarda derslerie ilişkin fasiküller halinde indirilip yazdırılabilir elektronik kitapçıklar bulunmaktadır.
Eğitim sisteminde; haftalık kısa sınavlar ile arasınavlar internet üzerinden yürütülür.
Dönem sonlarında yapılan tüm Final Sınavları Üniversitemiz kampusünde yapılır. Öğrenciler dönemlerini uzaktan işlerken, yılda 2 kez olmak üzere final sınavları için Üniversitemize gelirler. İki yıllık eğitim sürecinde öğrenci; ilk kayıtta, dönem sonlarındaki final sınavlarına katılmak için yılda 2 kez, kampüs stajı için ve diplomasını almak için olmak üzere, toplam en az 7 kez Üniversitemiz kampusüne gelmek zorundadır. Kayıt yenileme ve ders seçim işlemleri internet üzerinden yapılmaktadır.
Öğrenciler 1. yıl sonunda 3 haftalık yoğunlaştırılmış kampüs stajına alınırlar. Bu staj esnasında, müfredattaki uygulama ve laboratuvar çalışmaları öğretim üyeleri nezaretinde yapılmakta ve öğrenilen bilgiler pekiştirilmektedir. Öğrenciler ayrıca 3. yarıyıl sonrasında seçecekleri uygun bir kurumda 30 iş günü endüstri stajı yaparak pratik bilgilerini arttırmaktadırlar.
Öğrencilerin başarısız olduğu dersleri tekrarlayabilmesi veya not ortalamalarını arttırabilmeleri için isteğe bağlı olarak seçilen yaz öğretimi imkanı mevcuttur. Yaz öğretimi, yaz aylarında seçilen/açılan derslerin hızlandırılmış bir şekilde 7 haftada işlenmesi şeklinde yürütülür. Diğer tüm özellikler normal bir dönem gibi olup, yine internet üzerinden yapılır.
Okulumuz öğrencileri 1. yılını başarı ile tamamlamaları halinde eşdeğer eğitim yapan diğer üniversitelerin Yatay Geçiş kontejanlarına başvuru yaparak başka üniversitelere Yatay Geçiş yapabilirler.
Programlarından mezun olan başarılı öğrenciler, çeşitli Üniversitelerin ve Açık Öğretim Fakültesinin ilgili Lisans Programlarına Dikey geçiş yapabilirler. Yatay geçiş konusunda, bahar yarıyılı sonunda üniversitelerin ilanlarını takip etmek gerekmektedir. Dikey geçiş için program ve kontenjanlar her yıl Yüksek Öğretim Kurulunca belirlenir ve ÖSYM tarafından ilan edilir. Dikey geçiş için DGS (Dikey Geçiş Sınavı) gereken 4 yıllık programlar için; başvuru, sınav değerlendirme ve yerleştirme işlemleri Ö.S.Y.M tarafından yapılır. Detaylı bilgiler ÖSYM web sayfalarından takip edilmelidir.
Mezunlarımızın diğer üniversite programlarındaki özelliklere ve geçerliliğe sahip önlisans diploması almaya hak kazanırlar