hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 03, 2008, 02:54:37 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Bölümlerimiz...  (Okunma Sayısı 339 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BaSKaNYoNe
BASKANYONE
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 204

Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2007

@Onur Savaşcısı@

« : Ağustos 18, 2007, 09:34:47 pm »

Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama
Bilişim Sektöründe oluşan ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanmış bir önlisans programıdır. Bu programda bilgisayar donanımı, yazılımları veri tabanı yönetim sistemleri, internet teknolojileri gibi alanlardaki teorik dersler internet üzerinden verilir. Birinci yılın sonunda, öğrenciler Sakarya Üniversitesi Kampüsü’nde öğretim elemanları nezaretinde 15 iş günü yoğunlaştırılmış Laboratuvar çalışması yaparak, edindikleri bilgileri pratiğe dökme fırsatı bulurlar. Ayrıca üçüncü yarıyıldan sonra öğrencinin temin ettiği işyerlerinde 30 iş günü endüstri stajı yaparak eğitimlerini tamamlarlar.

Mekatronik
 Teknolojinin gelişmesiyle birçok mekanik sistem, elektrik, elektronik ve bilgisayar destekli hale gelmektedir. Programda; makine, elektrik, elektronik, bilgisayar ve kontrol tekniklerinin kesişiminde çalışan sistemlerin kullanıldığı tesislere ara eleman yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Müfredat uluslar arası kabul görmüş içerikler esas alınarak hazırlanmıştır. Dersler internet üzerinden bilgisayar canlandırmaları ve benzetimleri ile verilir. Birinci yılın sonunda, öğrenciler Sakarya Üniversitesi Kampüsü’nde öğretim elemanları nezaretinde 15 iş günü yoğunlaştırılmış Laboratuar uygulaması yaparak, edindikleri bilgileri pekiştirme imkanı bulurlar. Kampüste yapılacak uygulamaları, öğrenciler yıliçinde kişisel bilgisayarlarında benzetim yazılımları ile uygularlar. Kullanılan ders içeriği ve benzetim yazılımlarındaki sistem canlandırmaları; öğrencilerin kampüs ortamında uygulama yapacağı makineler ile aynı görünüşte olacak şekilde hazırlanmıştır.

Öğrenciler, üçüncü yarıyıldan sonra 30 iş günü endüstri stajı yaparak eğitimlerini 

Endüstriyel Elektronik
 Teknolojinin gelişmesiyle, endüstriyel sistemlerdeki elektrik donanımları elektronik ve bilgisayar kontrol destekleri ile donatılmaya başlanmıştır. Endüstriyel Elektronik Programı öğrencilerine; endüstrideki elektronik sistemlerin üretimi, kurulumu ve sürdürülmesi becerilerini kazandıracak şekilde; elektrik, elektronik ve bilgisayar teknolojileri bilgi ve becerisini kazandırmayı amaçlamaktadır.

Gelişen endüstri ile bu sektördeki ara eleman ihtiyacı da artmaktadır.Endüstriyel Elektronik Programları, Türkiye’de en çok öğrencisi bulunan ve en yoğun ilgiye sahip olan programlardır.

Birinci yılın sonunda, öğrenciler Sakarya Üniversitesi Kampüsü’nde ilgili öğretim elemanları nezaretinde 15 iş günü yoğunlaştırılmış Laboratuar uygulaması yaparak, edindikleri bilgileri pekiştirme fırsatı bulurlar. Ayrıca üçüncü yarıyıldan sonra öğrencinin temin ettiği işyerlerinde 30 iş günü endüstri stajı yaparak eğitimlerini tamamlarlar.

Bilgi Yönetimi

Günümüzde yaşanan teknolojik gelişim sayesinde bilgiye erişimin kolaylaşması, bilginin paylaşımına olanak sağlamakla birlikte bu bilginin hızla yayılmasına neden olmuştur. Bu durum, işletmelere rekabet edebilmeleri için daha fazla, daha değerli ve diğerlerinden farklı bilgiler edinme zorunluluğu getirmiş, araç olarak da bilgi teknolojilerini kullanmaya zorlamıştır.

İşletmelerin çıktıları olan hizmet ve mal üretiminin, nasıl gerçekleştiği bilgisinin de satılabilir olduğu ve bu elle tutulamayan varlığın diğer varlıklar gibi yönetilmesi gerektiği bilgi yönetimi anlayışını doğurmuştur. İşletmelerin en değerli kaynağı sahip oldukları bilgidir çünkü bilgi rekabet edebilme aracıdır.

Bir işletmenin defter değeri ile pazar değeri arasındaki fark işletmenin entelektüel sermayesidir. Entelektüel sermaye oluşumunda ise kurum kültürü ve bilgi yönetimi önemli etkenlerdendir. Etkin Bilgi Yönetimi ile doğru kişiye doğru zamanda doğru bilgiyi ulaştırarak karar verme sürecini optimize etmek hedeflenir. Değişen ekonomik koşullara bağlı olarak değişen pazar koşulları Bilgi Yönetimi' ni vazgeçilmez hale getirmektedir ve işletmeler müşteri memnuniyetini Bilgi Yönetimi ile sağlamaktadırlar.

Bilgi yönetimi çeşitli disiplinleri bünyesine katmış ve disiplinler arası bir bilim dalı olarak bilimsel literatürde yerini almıştır.

Bilgi Yönetimi Önlisans Programında öğrencilere işletmelerin ellerindeki bilgiyi en iyi şekilde kullanabilme, bilginin potansiyel değerini ortaya çıkarabilme ve kolektif olarak bilinen bu bilgiyi avantaja dönüştürebilme yeteneğinin verilmesi amaçlanmıştır.

Öğrenciler mezun olduktan sonra, kamu ve özel sektöre ait işletmelerin birçok departmanında ara eleman olarak çalışabileceklerdir.

Birinci yılın sonunda, öğrenciler Sakarya Üniversitesi Kampüsü' nde öğretim elemanları nezaretinde 15 iş günü yoğunlaştırılmış laboratuar çalışması yaparak, edindikleri bilgileri pekiştirme fırsatı bulurlar. Ayrıca üçüncü yarıyıldan sonra öğrencinin temin ettiği işyerlerinde 30 iş günü endüstri stajı yaparak eğitimlerini tamamlarlar.

İşletme

Ülkemizde mevcut işletmelerin yaklaşık %99’unu küçük ve orta ölçekli işletmeler oluşturmaktadır. Artan rekabet koşullarında bu işletmelerin ayakta kalabilmeleri, esnek davranıp, verimli olabilmeleri için iyi bir organizasyon yapısına bağlıdır. Bu organizasyonda iyi eğitim almış orta düzey yönetici ve etkili ara elemanların olması gerekir.

Önlisans eğitimi veren İnternet Destekli İşletme Programının temel amacı; küçük ve orta ölçekli ve hatta büyük işletmelerin orta düzey idarecisi ve etkin ara eleman ihtiyaçlarını günün değişen şartlarına, ekonomik ve teknolojik gelişmeleri de dikkate alarak yetiştirmektir.
Bu amaca uygun olarak hazırlanan iki yıllık önlisans öğretimi sürecinde, gerek kuramsal gerekse uygulamaya yönelik olarak harmanlanmış bilgiler işletme nosyonunu kazandıracak şekilde internet üzerinden öğrencilere verilecektir.

Birinci yılın sonunda, öğrenciler Sakarya Üniversitesi Kampüsü’nde ilgili öğretim elemanları nezaretinde 15 iş günü yoğunlaştırılmış Laboratuar uygulaması yaparak, edindikleri bilgileri pekiştirme fırsatı bulurlar. Ayrıca üçüncü yarıyıldan sonra öğrencinin temin ettiği işyerlerinde 30 iş günü endüstri stajı yaparak eğitimlerini tamamlarlar.

Bu program sayesinde öğrenciler internet ortamında bilgiyi yönetme ve bu bilgiyi işletme ve yönetim faaliyetlerinde etkili ve verimli kullanma yeteneğini kazanacaklardır.

Almış olacakları öğrenimle ticari bilgilerini geliştiren öğrenciler gerçek hayatta kendi işyerlerini açabilecekleri gibi, bununla beraber gerek kamu gerekse özel işletmelerde üretim, pazarlama, insan kaynakları, muhasebe, finansman, halkla ilişkiler, yönetim vb. departmanlarda meslek elemanı sıfatıyla çalışabileceklerdir.

www.adamyo.sakarya. edu.tr

banuu
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 0

« Yanıtla #1 : Ağustos 20, 2007, 04:08:22 pm »

Teşekkürler arkadaşım açıklamaların için Smiley
sehmuss
Yasaklı
Banned
*

Site puanı: -5

gezi ayrıntlı bilgi msn ve siteden edinebilirsiniz

« Yanıtla #2 : Ağustos 20, 2007, 04:12:16 pm »

eyw saolasınn............

Uyarılara aldırış etmediği için siteden BAN almıştır...
cumhur8934
Cumhur IŞIKTEL
Bakınan Üye
**

Site puanı: 1

Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: Devam

« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2007, 10:49:30 pm »

teşekkürler açıklamaların için bilgi sahibi olduk bu açıklamalarla.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Credit Card Application | Share Prices | Buy PSP | The eBay Song | Best Search Engine
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!