Súrion-taSo
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 547
Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2004
|
 |
« : Mart 10, 2007, 05:07:26 ÖÖ » |
|
Bir 'veda' mektubu..
Öğretmenim! Size 16 Ağustos'un yakıcı sıcağına yenik düşmüş Yalova'daki evimden yazıyorum. Saat gece yarısını henüz geçti. İçimde tuhaf bir his var. Sanki, size şimdi yazmasam, bir daha hiç yazamayacakmışım gibi geliyor. Hayatla hesaplaşmak için bu son fırsatımmış gibi hissediyorum. Hatırlar mısınız, yurttan kaçtığımız akşam, bizi bilardo salonunda yakalamış ve yurda döndüğümüzde bana, "Fatih, bilir misin ki, dünyanın en mutlu cimrisi, edindiği gerçek dostlarını muhafaza edebilendir? Biz gerçekten dostsak, arkadaşlığımızı bilardoya değişemezsin." demiştiniz.
Sonra, uyuyor numarası yaptığım o gece, "Allah'ım, öğrencilerimi çok seviyorum! Bana, onların yüreklerine tesir edecek sözleri söyleyebilme gücü ver! Bilmiyorlar, bilseler böyle davranırlar mıydı?" diye dua edişinizi, battaniyemin altında akıttığım gözyaşlarımla dinlemiştim. Ah öğretmenim! "Bu adamın bizimle ilgilenmesinden çıkarı ne?" diye, için için bir öfke duydum, ilk zamanlar. O zamana kadar ya bir karşılık beklenen "eğer" türü sevgiyle veya bir şeylere sahip olmanın sonucu olan "çünkü" türü sevgiyle karşılaşmıştım: "Eğer iyi bir çocuk olursan, ailen seni sever.", "Seni seviyorum, çünkü o kadar zengin ve ünlüsün ki..." Hep düşündüm; karşılıksız veya mevcut bir duruma bağlı olmayan gerçek sevgi yok mu, diye. Tâ ki, sizin bizimle paylaştığınız, "her şeye rağmen sevmek" duygusuyla karşılaşıncaya kadar...
Düşünsenize öğretmenim; sigara içmeme, size defalarca yalan söylememe ve birçok kötü alışkanlığıma rağmen sevdiniz beni. Ne güzel bir insanı; kusurlarına, cahilliğine, kötü huylarına rağmen sevebilmek! En çok ihtiyacımız olan sevgi de bu değil midir? Kalbinizin derinliklerinde dünyada kimsenin size aldırmadığını ve sizi gerçekten sevmediği düşünseydiniz, edindiğiniz mal veya şöhretin, başarı veya unvanların sizin için bir anlamı kalır mıydı? Dünya, başınızın üstüne çöküvermez miydi? Günün birinde gerçek ve doyurucu bir sevgiye ulaşabileceğiniz umudu olmasa, hayatınızın geri kalanını nasıl yaşayabilirdiniz?
Ne olur öğretmenim, hep böyle kalın! İnanın, üniversiteyi kazanamasam veya son dakikalarımı yaşıyor olsam da; bunu bize tattırmanızın verdiği mutluluk, her şeye bedeldi. Bundan sonra öğrenciniz olma mutluluğunu yaşayabilecek öğrencilerinize de, şu dileklerimi aktarabilir misiniz?
"Arkadaşlarım, kardeşlerim, ağabeylerim!.. Sizce bu yılınızı iyi geçirdiniz mi? Sağlıklı olduğunuz için hiç sevindiniz mi? Bu yıl kaç defa gün ışığıyla uyandınız? Kaç kişiye, sırf içinizden geldiği için bir hediye aldınız? En son ne zaman mektup yazdınız veya eski bir arkadaşınızı aradınız? Bunlar, aslında önemsiz gibi görünen küçük ayrıntılar değil mi? İyi bir hayatın, bunlar gibi birçok küçük şeye bağlı olduğunu hiç düşündünüz mü? Öyleyse, bundan sonra bir düşünün. Yayılın çimenlerin üstüne. Acele edin. Er veya geç, çimenler yayılacak üzerinize!"
Canım öğretmenim!
Bilseniz, şu an o kadar rahatım ki! Saat 03:00'e geliyor. Artık uyuyabilirim, hem de bir daha uyanmamacasına... Hoşça kalın! Sizin "her şeye rağmen" sevginize lâyık olamayan ama, sizi her zaman sevecek olan yaramaz öğrenciniz.
-----------------
Bu mektup 17 Ağustos 1999 depreminde vefat eden Mesut Fatih Çelik'in, depremden kısa bir süre önce öğretmenine yazdığı mektubudur. Fatih, üniversite imtihanında Bilkent Üniversitesi, İşletme (burslu) bölümünü kazandığını öğrenemedi. Mektubu Fatih'in annesi, enkazın altından bulup Fatih'in öğretmenine getirmiştir.
|
|
|
|
|
|
"dedim, sinem üzre vurdun, bu dağı / dedi o halimin yadigarıdır / dedim, zülfün olmuş boynumun bağı / dedi, hayalimin yadigarıdır "
|
|
|
nrgrs
_NUR_
Harbi GencSau lu

Site puanı: 48
Fakülte: Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2010
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2007, 01:05:56 ÖS » |
|
 bu yazıyı daha önce bir dergide okumuştum ve çok duygulanmıştım.. umarım böyle faydalı bir öğretmen olabilirim bende..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Serdar_
Hayat Yeşilde Yeşil Yosunda Yosunlar Boy Veriyor Kuytuluklarda...
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 54
Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2009
Sımsıkı Yumruk Misali Sevgimiz...
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2007, 12:40:34 ÖÖ » |
|
offf deprem offf 
|
|
|
|
|
|
 Yokluğundan bıkan ve bu yüzden alkol için tezahürat yapan, Ama hep bir gol daha yeme kaygısında olan, Sensizlikten yılgın bir sen taraftarıydım
|
|
|
furkan_77
Senin ne olduğun hiç önemli diil,Sonuçta gözlerimin baktığı kadarsın,Ve ben o gözleri çektiğim an,HOŞ Bİ ANI OLARAK KALIRSIN!!!!
Harbi GencSau lu

Site puanı: 13
~~K@nL@ ÇiziLDi , K@nL@ SiLiNiR~~
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2007, 12:49:56 ÖÖ » |
|
Bende yalovalıyım.depremde de yalowadaydım.Allah'a şükür kendimede ailemede akrabalarımada depremde hiç bi zarar gelmedi.
|
|
|
|
|
|
Hayatın en hüzünlü anı, deli gibi sevdiğin insanin buna hiç değmediğini Gördüğün andır.. ve en büyük kaybın onun için harcadığın yıllardır.. Senin askını şu gün hak etmeyen, bil ki 10 sene sonra yine hak etmeyecektir... Bırak, gitsin...
|
|
|
Green*
sustum...
Harbi GencSau lu

Site puanı: 15
Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2004
güçlü ol... vur beni...
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2007, 11:56:26 ÖS » |
|
teşekkürler unutmamak lazım acıları daha sağlam durabilmek için ayakta...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 20, 2007, 12:52:22 ÖÖ Gönderen: sevgidevrimi »
|
|
Kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsınız...
|
|
|
|
|
mike_c
Bu.Yakanin.Delisi "358"
Genel Moderatör

Site puanı: 959
Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2007
Yürü be koçum kim tutar!
|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 31, 2008, 10:09:17 ÖS » |
|
içim bir hoş oldu 
|
|
|
|
|
|
çǿκکε√díκ طę ∂طí 
|
|
|
cerenefe
cerenefe
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 194
Fakülte: Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2011
:) :)
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 31, 2008, 10:14:06 ÖS » |
|
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 03, 2009, 03:13:33 ÖS Gönderen: cerenefe »
|
|
|
|
|
sEcrEt
secret_girl
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 136
Fakülte: İDO
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2008
nothings gonna change my love for u...
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2009, 01:17:56 ÖÖ » |
|
böyle bir öğretmenin şehrimde görev yapması bile gurur verici... cerenin dediği gibi..umarım rabbim bize de ölmeden önce bi şeyler yapmayı yapabilmeyi nasip eder üzerimde bir kul hakkı olmadan ölmek ne büyük bi mutlulukk
|
|
|
|
|
|
It'S tHaT YoU dOn'T KnOw AbOuT
|
|
|
apsuwa_ibrahim
non_nobis_solum
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 33
Fakülte: İDO
Mezuniyet Yılı: 2008
Neden ki bu amaçsız yaratılış yok olacaksa birgün
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2009, 01:18:05 ÖÖ » |
|
evet insan bazen bir sözü bir yazıyı son kez okuyup söyleceği aklına gelir mi hiç bunları unutmadan bende belki son kez sölemek istiyorum seni seviyorum sen bu sevginin karşı tarafı olmasanda tekrardan allah rahmet eylesin ve herkesi böyle anılmaya laik olsun öğretmen öğrenci doktor mühendis
|
|
|
|
|
|
ELifin noktası yoktur o yüzden kesrete buLaşmamıştır... ELif sondaki hiçbir harfLe birLeşmez o yüzden hürdür... ELif bütün harfLerin başıdır o yüzden vahdet üzeredir..
Canda ELif Yok İse,O Can Hiç'tir..
Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene !!!! Ne Mutlu ATATÜRKÜ Sevene !!!
|
|
|
|