hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Mart 11, 2010, 06:40:29 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: 4. Kitap Yardımı Kampanyası

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Son Konular Etiket Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Sarıhan'a... Ben Gidiyorum...  (Okunma Sayısı 325 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Respectt
Ziyaretçi
« : Haziran 21, 2009, 04:33:06 ÖS »

Şimdi ayrılık vakti. Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin inşaALLAH'

Pek tatlı bir nezaket cümlemiz vardır: Birisinin yanında bir başkasını övüyorsanız, 'Senden iyi olmasın!' dersiniz!

Sadık Şanlı kardeşimin o incelik dolu anlatısını okuduğumdan beri bu iltifata itiraz ediyorum:

...kapının zili çaldı. Karşımda uzun zamandır görmediğim bir dostum. Selamlaşıp, kucaklaştık. Çay eşliğinde uzun bir sohbet için salona geçtik.
Nasıl geçtiğini anlayamadığımız üç koca saatin ardından misafirim 'Geç oldu, bana müsaade' diyerek noktayı koydu ve kalktı. Ona eşlik ettim.
Sokağın başına vardığımızda 'Şimdi ayrılık vakti. Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin inşallah' diyerek elini uzattı.
Kucaklaşırken, dostumun ettiği duaya alışkanlıkla 'amin' dedim. Eve dönerken, arkadaşımın veda sözleri takıldı aklıma. Düşündüm, düşündükçe ürperdim. Bu bir dua idi.

İlk kez duyduğum yaman bir dua. Gayri ihtiyari birkaç kez tekrarladım. Sıcacık duygularla doldum. Bir şey tarafından kuşatılmıştım. Bütün benliğimi dolduran güzel bir şey.

Ertesi gün ilk işim arkadaşımı telefonla aramak oldu. Nedir, nereden duydun diye sordum. Bu özlü duadan çok etkilendiğimi anlayan dostum, 'Hz. İsa Aleyhisselam'ın, Peygamber Efendimizin (asm) geleceğini müjdelediği sözmüş bu' dedi.
Ne güzel dua imiş! 'Tuttum bu duayı' dedim. Güldü ve 'o halde hiç bırakma' dedi. Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin inşaALLAH.

İsâ'ya (as) ve O'nun müjdelediği En İyi'ye (asm) hürmeten: Kalktığım koltuğa benden iyisi otursun. Sustuğum anda benden iyisi konuşmaya başlasın.

Olmadığım odaları benden iyiler doldursun. Yetişemediğim yerlere benden iyiler yetişsin....

'Senden iyi olmasın!' diyen dostlarımın bu duasına, İsa Aleyhisselâmın duasına 'amin' deme hatırına 'amin' diyemeyeceğimi söylüyorum.
Şaka yollu, 'Bana beddua ediyorsun galiba!' diyorum. 'Benden iyiler olmasa, ne ederim ben bu dünyada? Kim beni şaştığında uyaracak? Kim beni hüzne düştüğümde teselli edecek ki...' Sonra
peygamberlerin kavimleriyle yaşadıkları imtihanları hatırlıyorum. O toplulukta o peygamberden iyisi yoktu! Ama nasıl acılar çekti? Ne dayanılmaz sıkıntılara göğüs gerdi?

'Benden iyi(ler) olsun elbette.. Bende peygamber yalnızlığına sabredecek iyilik yok ki!'

Senai Demirci.

Graff
Harbi GencSau lu

Site puanı: 181

Fakülte: Güzel Sanatlar Fakültesi
Giriş Yılı: 2000 öncesi
Mezuniyet Yılı: 2004 öncesi

« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2009, 04:44:46 ÖS »

hocam yazın mükemmeldi.. paylaşım için teşekkürler, yüreğine sağlık.. (:

« Son Düzenleme: Haziran 22, 2009, 03:22:32 ÖS Gönderen: maya » Logged

Şimdi sen, sonsuz şeritli bir yolun en sol tarafındasın..
Ve hızla ilerliyorsun.. Huzura doğru! Erdeme doğru!
(açlığa alışıyor insan! peki ya deliliğe alışabilir mi?)
Ama ben, zamanın beni sancıya mıhladığı yerdeyim.
Tatlım ama ben, zamanın beni sancıya mıhladıgı yerdeyim.
Ölümle doğum arasında, o bilinmeyen bölgedeyim..
Gece, inanılmayan bir dinin edebi misyoneri..
Bekleyenin gövdesi içinde..
Gece bir sızıntı, kirletilmeyen insanlardan,
Ve o benim içim.. Benim gövdemin içinde...
Şimdi ben!
Eğer bir yanlış yanlış yapacaksan bari onu doğru yap. ~MŞŞ~
mihmandar
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 211

Fakülte: İlahiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2008

« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2009, 07:18:13 ÖS »

"Sen gitme, senden iyisi de gelmesin sen gel. Smiley"
dostlarımızı kolay bulmuyoruz ya da onlar bize kolay gelmiyorlar bu noktada  dostluğumuzda ısrarcı olmamız gerekiyor diye inanıyorum. düşünmüyorum.
çok manalı bir yazı idi,
 Hz. İsa a.s. "ben gitmeliyim ki "faraklit ( kurtarıcı) gelsin" demişti. Barnabas incilinde geçtiği şekliyle...
"
gel ki sensiz geçen zamanın kazâsı yok dost."
nese_ng
>>..en doğru zaman=canımın istediği zaman..<<
Harbi GencSau lu

Site puanı: 33

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2004

« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2009, 05:26:54 ÖS »

çok güzel bir paylaşımdı..yeni şeyler öğrendim sayenizde..teşekkürler  Şirin kız

Düşünüyorum; öyleyse varım, üşeniyorum; öyleyse yarın Tongue
Head Cutter
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Yasaklı
*

Site puanı: 0

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2009
Mezuniyet Yılı: 2004

UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS

« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2009, 10:21:07 ÖÖ »

Ben Serkan abinin yazdığını sandım ama alttaki Senai Demirci olduğunu görünce afalladım açıkçası...

UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
delidus
...there is no second chance to make a good first impression...
Harbi GencSau lu

Site puanı: 86

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2004 öncesi

-asi-

« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2009, 01:10:14 ÖÖ »

çok güzel bi yazı, çok etkileyici. zaten senai demirci'nin yazıları hep çok hoş ve çok gerçek oluyo

bu arada senin de emeğine sağlık Smiley Smiley Smiley

...there is no second chance to make a good first impression...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Diploma Company

|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!