hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Temmuz 04, 2008, 07:47:50 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Sosyal Sorumluluk Projeleri | Eğitime Destek | Sen de Katıl

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Hangi İl, Yatırımdan Ne Kadar Pay Aldı?  (Okunma Sayısı 59 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
serkan_rap
SeRKaN
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 185

Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2006

Sen yakın ben uzak,ve sen yakınlarımda ben ırak.

« : Mayıs 17, 2008, 03:05:05 am »

Kamunun bu yıl yapacağı toplam 21,9 milyar YTL'lik yatırımın illere göre dağılımı belli oldu. İstanbul bu yıl da 3.2 milyar YTL ödenekle başı çekerken, il bazında yatırımların yüzde 14,6'sını tek başına alacak. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) verilerine göre, 2008'de birden fazla ili kapsayan yatırımları içeren "muhtelif iller" kapsamında 8,2 milyar YTL'lik yatırım yapılacak. En fazla yatırım ödeneği ayrılan illerin başında İstanbul gelirken, bu kenti 1,1 milyar YTL'lik ödenekle Ankara, 486,6 milyon YTL ile Bursa ve 464,3 milyon YTL'lik ödenekle de İzmir izliyor.

EN AZ BAYBURT'A

En az ödenek alan iller arasında Bayburt geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilk sırada yer alıyor. Bu yıl 4,8 milyon YTL kaynak ayrılan Bayburt, 2007'de 5.6 milyon YTL tutarında ödenek almıştı. En az kaynak alacak iller sıralamasında Bayburt'u 15,2 milyon YTL ile Gümüşhane ve 15,4 milyon YTL ile de Hakkari izliyor.

ARTIŞTA KASTAMONU

Bu yıl bir önceki yıla göre en fazla ödenek azalışı, yüzde 103 ile Kastamonu'da oldu. Kastamonu'nun yatırım ödeneği 128,8 milyon YTL'den 63,4 milyon YTL'ye geriledi. Artvin'in yatırım ödeneği, yüzde 72,3'lük azalışla 491,1 milyon YTL'den 284,9 milyon YTL'ye indi. Zonguldak ve Sinop da ödeneklerindeki azalışla şanssız iller oldular. Zonguldak'ın 2007'de 166.2 milyon YTL olan yatırım tutarı, bu yıl yüzde 48,2'lik azalışla 112.1 milyon YTL'ye indi. Sinop'un da geçen yıl 91.2 milyon YTL olan ödeneği, yüzde 46,8'lik gerilemeyle 62,1 milyon YTL oldu.

KİLİS'İN YILDIZI PARLADI

Bu yıl yatırım ödeneği şampiyonu ise yüzde 170,7'lik artışla Kilis oldu. Geçen yıl 14,4 milyon YTL'lik ödenek alan Kilis'e, bu yıl 39,1 milyon YTL tutarında ödenek ayrıldı. Erzincan ve Osmaniye de yıldızı parlayan diğer iller. Erzincan'a ayrılan kaynak yüzde 141,6'lık artışla 28,6 milyon YTL'den 69,3 milyon YTL'ye çıktı. Osmaniye'ye tahsis edilen kaynak ise yüzde 108,6'lık artışla 18,9 milyon YTL'den 39,5 YTL'ye yükseldi.

Bir osmaniyeli olarak,şehrimizin gelişimi çok sevindirici.Bunu gözlemleyebiliyoruz.Emegi geçenlere teşekkürler.ŞALGAM.

Emeklerim dostluktan yana ama olmuyor.,ANNEM'e sordum niçin böyle ama baktım o da ağlıyor.
aTLaNTis
....bir varmış bir yokmuş....
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 70

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: Devam

~ ...KiŞiSeL DeLü.... ~

« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2008, 03:07:07 am »

hımmmm neden en az bayburtmuş ki ne acaba.. neyse hayırlı olsun yatırımlar; bilgiler içinde sağol arkadaşım. Smiley

...αиℓαуαмα∂ιℓαя αиℓαктιкℓαяιм∂α мαиα ναя .......

...нєякѕİи вİя İтİвαяι ναя∂ι вєи¢є кєи∂İи¢є............

...кσиυŞυякєи ѕєи∂єи ƒαzℓα тєкℓємєм; ναктİм уσк ∂İиℓєиємєм кİ вєи....

...ιиαи∂ιкℓαяιмιzιи αяαѕιи∂α Çσк ƒαяк ναя..........
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!