Bu uygulamayı Burger King'den esinlendik orada da çalışanlara sorulmuyordu, yönetim seçiyordu... Çalışanların kendilerini seçmeleri de pek mantıklı olmadığından öyle düşündüler sanırım

Aynı paralelde bakabiliriz olaya

Seçen kişinin ayın üyesi olmayacak bir kişi olması lazım... Ve benim dediğim grupta olan kişide ayın üyesi olamayacak...
Aynı paralelde bakamayız neden bakamayız burger kingde sonuçta ayın üyesi seçilince o ayın üyesi bir şekilde maddi olarakta ödüllendirliyordur.Ya da başka şeylerle, ama internet ortamında böyle bir ödüllendirme yapmak(maddi açıdan)saçma olur.İşin içine para girmesinden dolayı o tip müeesselerde doğal olarak çalışanlara seçtirmezler.
Ama burada para olayı yok o noktada ayrılır bence.
Bu yüzden de ben eski ayın üyelerinin ayın üyesini seçmeleri konusunda oy kullanmalarını hala mantıklı buluyorum çünkü bir kişi ayın üyesi olduysa olumlu şeyler yapmıştır ve o da bunun farkındadır.Buradan hareketle kimin sitede olumlu hareketlerde bulunup ayın üyesi seçileceğini pek ala tahmin edebilir.En azından oyunu kullanır seçilir ya da seçilmez bilemeyiz.
Esedin dediklerinde de madde 5e katılmıyorum gerisi güzel ama.
Madde 5. Ayın üyesi adayının seçilmesinde oy kullanacak olan eski ayın üyeleri, aktif 10 kişi ayın son 3 günü yöneticilere seçtiği kişiyi ö.m ile belirtir
Zaten sitede aktif olan kişiler ayın üyesi oluyor genelde.Şimdi zaten aktif üye bulmak zorken tutupta 10 aktif üyeyi gel ayın üyesi seçelim diye çağırınca seçilecek fazla alternatif kalmıyor.Kendilerini seçmesi de(10 aktif üyeden herhangi birini ayın üyesi seçmek) zaten düşünülemez.