iskocya
İnsanlarla öyle iyi geçininiz ki düşmanlarınız bile ölümünüze ağlasın..
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 313
Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: Devam
|
 |
« : Temmuz 02, 2008, 07:41:57 pm » |
|
Şu anda yazacaklarımı bu ayki seçime bağlamayın her zaman yazmayı istediğim bir yazıdır bu yazı 
Ayın üyeleri seçiminde dünden bugüne hep bir tartışma süregelmiştir.Bir kişi ayın üyesi seçilince takdir eden kişiler olmasının yanında o kişinin seçimini yanlış bulan insan sayısı da azımsanmayacak derecede fazladır.Seçilen kişinin kendisinin olmasını bekleyen üyeler ya da kendisini beklemese bile bir başkasının seçileceğini düşünenler “Ya bu üye nasıl ayın üyesi oldu,o ayın üyesi oluyorda benim ondan neyim eksik,şu ana kadar sitede ne yapmış ki ayın üyesi olmuş,bu seçim çok yanlış şu kişi ayın üyesi olmalıydı ya da ben bu ay paylaşımlarda bulundum ben olmalıydım”gibisinden serzenişlerde bulunurlar.Aslında bu kişiler kendilerine göre haklı olmanın yanında genel görüş olarakta haklı sayılabilirler.Ama tabi bir kişi sırf ayın üyesi olmak için paylaşımlarda bulunuyorsa bu da doğru bir şey değil,forumun amacı paylaşmak yorumlarda bulunmak kendi kişisel hazzının yanında insanlara da haz verebilmek onlara bir şeyler katabilmek onlardan bir şeyler alabilmektir.Zaten siz bunları gerçekleştirebildiyseniz ayın üyesi olsanız ne olmasanız ne?Ama yine de insan tabiatı gereği bir emek veriyorsa ödüllendirilmeyi bekler.İşte sorun da zaten burada başlıyor ödüllendirme ne kadar doğru yapılıyor ?Bu ödüllendirme yüzünden şu ana kadar siteden ayrılanlar oldu,ayrılmasalar da siteden baya soğuyan insanlar oldu,elbette herkesi mutlu edemezsiniz ama mutlu ettiğiniz insan sayısı mutlu etmediğinizden fazlaysa işte o zaman sorun var demektir.Hal böyle olunca yönetimin şapkasını önüne alıp bir düşünmesi gerektiğini kanısındayım.. Gerçi şunu da belirtmek gerekir, Temmuz ayı röportajındaki arkadaşımın belirttiği gibi”sanal kıdemin getirisi yok”Bu yüzden çokta takmayın eğer seçilemiyorsanız ya da umduğunuz kişi seçilmiyorsa..
Şu anda sitemizde ayın üyesi seçimi 3 kişi tarafından belirleniyor.Birisi genel moderatör shambala34 diğer co admin resident guy diğeri ise adminimiz Uns.Gencsau bir çok kişiye hitap eden bir site,böylesine çok kişiye hitap eden bir sitede ayın üyesi seçiminin 3 kişi tarafından yapılmasını şiddetle yanlış buluyorum.Ve benim nacizane önerim olacak ne kadar dikkate alınır ne kadar umursanır orasını bilmem.Ayın üyesini seçimine öncenlikle sitedeki tüm fakülte temsilcileri ve sitede herhangi bölümde olan tüm moderatörlerde katılmalıdır.Bu zaten olması gereken bir şeydir bence.Bu ilk önerim.Bunun yanında diğer bir önerim şu ana kadar ayın üyesi olan tüm üyelerin ayın üyesi seçimlerinde birer oyu bulunsun.Onların verdiği oy bir puan sayılsın diğer sitedeki görevli arkadaşların verdiği oyda 2 puan değerinde sayılabilir ve daha çok kişi tarafından genel bir görüşle bir kişi ayın üyesi seçilmiş olabilir ama bu dediğim olmuyorsa bile ilk dediğim yani sitedeki görevli herkesin(fakülte temsilcileri,aktivite moderatörleri..) birer oyu mutlaka bulunmalıdır.Ya da bunların hiç biri olmuyorsa herkes illa gönül koyacaksa ayın üyeliği diye bir şey kaldırılsın tamamen.Tartışmalarda son bulmuş olur.
Benimkisi bir öneri, sitede artık ayın üyeliği yüzünden tartışma çıkmasını, insanların siteden soğumasını istemiyorum. Umarım görüşüm dikkate alınır alınmazsa da siz bilirsiniz.Yazımı okuduysanız umarım bu konu hakkında bir yorumda bulunursunuz okuduğunuz ve yaparsanız yapacağınız yorumlar için şimdiden teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Üç nokta (...)
BeKlEyİşLeR SoNu BuLdU ...
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 82
Fakülte: Başka Üniversite
Mezuniyet Yılı: 2010
Almış Başını Gidiyor Bir Sahtelik Modası ...
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 02, 2008, 07:48:48 pm » |
|
sanırım bütün moderatörlerin oy kullanması güzel olur. ama önemliş değil ya. ne olursa olsun. olsa da olur olmasa da şahsen 
|
|
|
|
|
|
Belli ki en çok avuçiçlerim özlüyor ellerini
Muhtaçlık var yüzümde, ihtiyacım senin tenin
Suretini getirip manadan da gafil bırakma beni
Gel geleceksen, aslınla birebir yaşayabileceksen (...)
|
|
|
pshashe_54
>>>...adigepşaşe...<<<
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 113
Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2011
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2008, 07:50:17 pm » |
|
siteye ilk üye olduğum zamanlarda konulara pek yorum yazmasam da hemen hemen her konuyu okuyordum.o zaman farketmiştim bunu;bikaç ay dışında neredeyse seçilen bütün ayın üyeleri konusunda tartışmalar yaşanmış.hatta bu yüzden sitede çok aktif olanlar çekip gitmişler.tabi ki ayın üyesi olmayı beklerken ayın üyesi olmamak o kadar da önemli bişey değildir,böyle saçma bi sebep yüzünden site bırakılmaz ama olan şeyler bunlar olduğu için cüneyte katılıyorum..
insanların birbirini kırmaması için güzel bi öneri =)
|
|
|
|
|
|
KanLı GözyaşLarıma Şahid oL Karadeniz, NaLçik Maykop neye yarar Bizsiz, KaLsakta atsız siLahsız Nefersiz, Sen biLiyorsun Ya Rabb KAFKASYAnın Sahibi Biziz...
|
|
|
ProKSima
__yorumsuz üye__
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 104
Fakülte: Eğitim Fakültesi
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2008, 07:55:02 pm » |
|
siteye ilk üye olduğum zamanlarda konulara pek yorum yazmasam da hemen hemen her konuyu okuyordum.o zaman farketmiştim bunu;bikaç ay dışında neredeyse seçilen bütün ayın üyeleri konusunda tartışmalar yaşanmış.hatta bu yüzden sitede çok aktif olanlar çekip gitmişler.tabi ki ayın üyesi olmayı beklerken ayın üyesi olmamak o kadar da önemli bişey değildir,böyle saçma bi sebep yüzünden site bırakılmaz ama olan şeyler bunlar olduğu için cüneyte katılıyorum..
insanların birbirini kırmaması için güzel bi öneri =)
katılıyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Üç nokta (...)
BeKlEyİşLeR SoNu BuLdU ...
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 82
Fakülte: Başka Üniversite
Almış Başını Gidiyor Bir Sahtelik Modası ...
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2008, 07:56:02 pm » |
|
yaw nedir bu istek anlamadım ki. sitede ben de kendimin aktif olduğunu düşünüyorum mesela. çok aşırı olmasa da bir şeyler paylaşmaya çalışıyorum ama herkes ben olmalıydım diyor. ne gerek var ya. benim için öneli olan paylaşımların okunması ve yorum yapılması.
|
|
|
|
|
|
Belli ki en çok avuçiçlerim özlüyor ellerini
Muhtaçlık var yüzümde, ihtiyacım senin tenin
Suretini getirip manadan da gafil bırakma beni
Gel geleceksen, aslınla birebir yaşayabileceksen (...)
|
|
|
SummerWinter
Vicious Dark Angel >_< ......... Pikachu Mode
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 120
Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2007
I am not emotinaaal. Just little bit sensitive ...
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2008, 07:58:23 pm » |
|
Bence ayin uyesi olmak o kadar da abartilacak birsey degil. ben buraya ayin uyesi olmak icin gelmedim sadece eglenmek fikir paylasimi ve belkide yeni dostluklar kazanirim diye gelmistim. yani eger ki zaten ben hic beklemiyordum kimseyede beni yapin demedim ama site yonetici arkadaslar oyle gormusler bana da tesekkurler demek duser ama ben kim olsa yine tebrikler der ve muhabbetime devam ederdim.hic bir zaman goze batan insan olmak istemedim sadece herkes gibi bende burada eglenmek birazda olsa hos vakit gecirmek icin buradayim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serkan_rap
SeRKaN
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 253
Fakülte: Diğer
Mezuniyet Yılı: 2006
Sen yakın ben uzak,ve sen yakınlarımda ben ırak.
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 02, 2008, 07:59:55 pm » |
|
Aslında ayın üyeliği durumu çok farklı bir durum.Paylaşım yapmak,bilgilendirmek
bulunmak çok hoş bir tutumdur.Ben eski ayın üyesi olarak,inanın hiç haberim bile yoktu,ayrıca ayın
üyeliği nedir onu bile bilmiyordum.Lithium arkadaşım bana haber etmişti.Sadece paylaşım yaptıgı için
ayın üyeliğni bekleyen arkadaşların yanlış tutum içindeler.Ben hiç paylaşım yapmadım.Ama bu
ortamda bulunmaktan mutlu oldum ve sürekli burdaydım.(Bazıları sadece site diyor,Çok karşıyım)
Tartıştık,gülüştük üzüldük güzel şeyler yaşandı,bu yaşananlarla beraber siz de bu ortamda etkin
olmaya başlıyorsunuz.Kısacası burda varolmaya başladıgnızda,ayın üyeliği durumu ortaya çıkıyor
Olay bundan ibaret.Ayın üyeliğin vermeselerde ,sövseler de ben burdan
gitmem,olamadım diye de darılmam.Kimse de darılmasın lütfen!!!
Önerilerine gelince İskoçya'ya katılıyorum,tabi adminlerimiz daha iyi bilirler.Teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iskocya
GencSau Demirbaşı

|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 02, 2008, 08:01:23 pm » |
|
yaw nedir bu istek anlamadım ki. sitede ben de kendimin aktif olduğunu düşünüyorum mesela. çok aşırı olmasa da bir şeyler paylaşmaya çalışıyorum ama herkes ben olmalıydım diyor. ne gerek var ya. benim için öneli olan paylaşımların okunması ve yorum yapılması.
Yazımı dikkatle okuduysan ben de onu belirtiyorum zaten ama seçilmek isteyen insanlar oluyor hakeden insanlar oluyor ki böyle bir ayın üyesi uygulaması varsa hakettiğine de hakettiği verilmelidir diye düşünüyorum Bence ayin uyesi olmak o kadar da abartilacak birsey degil. ben buraya ayin uyesi olmak icin gelmedim sadece eglenmek fikir paylasimi ve belkide yeni dostluklar kazanirim diye gelmistim. yani eger ki zaten ben hic beklemiyordum kimseyede beni yapin demedim ama site yonetici arkadaslar oyle gormusler bana da tesekkurler demek duser ama ben kim olsa yine tebrikler der ve muhabbetime devam ederdim.hic bir zaman goze batan insan olmak istemedim sadece herkes gibi bende burada eglenmek birazda olsa hos vakit gecirmek icin buradayim  Sorun senden kaynaklı değil konuyu yazmaya başlamadan önce belirttiğim gibi bu her zaman yazmayı istediğim bir yazıydı,senin seçildiğin zamana denk geldi sen üstüne alınma burda yazılanları
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SummerWinter
Vicious Dark Angel >_< ......... Pikachu Mode
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 120
Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2007
I am not emotinaaal. Just little bit sensitive ...
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 02, 2008, 08:04:02 pm » |
|
O zaman bir ay daha bekleseydin ya ya 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iskocya
GencSau Demirbaşı

|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 02, 2008, 08:05:52 pm » |
|
O zaman bir ay daha bekleseydin ya ya  Bir ay diye diye böyle oldu zaten sende kusura bakma Yorumlarınız içinde teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|