hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 03, 2008, 05:12:23 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Mimar Sinan’ın Muhteşem Eserleri‏  (Okunma Sayısı 448 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CüRüKdüSleR
Ağlamaktan korkma! Zihindeki ızdırap veren düşünceler gözyaşı ile temizlenir.
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 344

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2012

.....................

« : Ağustos 28, 2008, 07:38:11 pm »

1. 29 Mayıs 1489 yılında Kayseri’de doğmuş ve Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak İstanbul’a getirilmiştir..

2. Bir çok kez seferlere katılmış, Yeniçeri Ocağında itibarı yüksek olan Hasekilik rütbesi almıştır..

3. 1538 yılında Hassa başmimarı oldu. Mimarbaşı olmadan yaptığı üç dikkat çekici eseri Halep’te Husreviye Külliyesi, Gebze’de Çoban Mustafa Külliyesi ve İstanbul’da Hürrem Sultan için yapılan Haseki Külliyesidir.

4. Mimar Sinan’ın Mimarbaşı olduktan sonra verdiği üç büyük eser, onun sanatının gelişmesini gösteren basamaklardır. Bunların ilki İstanbul'daki Şehzade Camii ve külliyesidir..

5. Süleymaniye Camii Mimar Sinan’ın İstanbul’daki en muhteşem eseridir. Kendi tabiriyle kalfalık döneminde 7 yılda tamamlamıştır.

6. En büyük eseri ise ustalık eserim diye tabir ettiği Süleymaniye Camii’dir.

7. Mimar Sinan 84 cami, 52 mescit, 57 medrese, 7 darül-kurra, 20 türbe, 17 imaret, 3 darüşşifa (hastane), 5 su yolu, 8 köprü, 20 kervansaray, 36 saray, 8 mahzen ve 48 de hamam olmak üzere 365 eser vermiştir..

8. 1588 yılında vefat eden Mimar Sinan Süleymaniye Camii yanında kendi yaptığı sade türbeye gömülmüştür..

9. Kuşkonmaz Camii onun dehası hakkında anlatılanların en güzellerindendir.Bu cami aslında Mimar Sinan'ın ihtişam dolu eserleri arasında sönük kalır..

10. Yeni mimarilerin yanı sıra bir çok yapıtın restorasyonu ile de ilgilenmiştir.

11. Rastgele çizilen bir dairenin merkezini göz kararıyla saptayabilmek yetenekleri arasındadır..

12. Camilerinde akustigi saglamak icin duvarlara bos kupler yerlestirmek gibi dahiyane bir fikri uygulamistır. Sözkonusu akustik ancak gunumuz teknolojisi ile sağlanabilmistir..

13. Selimiye Camii’nin kubbesinin çapını 31,22 m olarak inşa ederek en büyük hayali olan Ayasofya’ Camii’nin kubbesinin çapından daha büyük kubbe yapma fikrini gerçekleştirmiş oldu..

14. Türk değildi iddialardan dolayı kafatası incelenmek üzere 1940’lı yıllarda mezarı açılarak kafatası incelemesi yapılır. Çıkan sonuçta Koca Sinan’ın Türk olduğu kanıtlanmıştır..

15. Kafatası yakın zamanda kurulacak olan antropoloji müzesinde sergilenmesi için mezara tekrar konmaz, maalesef müze açılamaz ve kafatası da kaybolur..
« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2008, 07:39:46 pm Gönderen: CüRüKdüSleR » Logged

el@
eLaaaa
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 478

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2004

« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2008, 07:48:44 pm »

Mimar Sinan 84 cami, 52 mescit, 57 medrese, 7 darül-kurra, 20 türbe, 17 imaret, 3 darüşşifa (hastane), 5 su yolu, 8 köprü, 20 kervansaray, 36 saray, 8 mahzen ve 48 de hamam olmak üzere 365 eser vermiştir.. alkış

eline sağlık cnm uğraştığına değmiş +1  Şirin kız

Emeklerim Dostluktan yana, ama olmuyor ! Anneme sordum niçin böyle? Ama baktım o da ağlıyor...
HeBeLeHuBeLe
DeLiHoCa
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 123

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2008

is HeBeLeHuBeLe

« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2008, 07:54:59 pm »

heyt be koca sinan son cümle içler acısı olsa da millet hala senin eserlerinle öğreniyo direk dikmeyi
mekanı cennet olur inş.

is HeBeLeHuBeLe
numberbir
Hurricane's Cries
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 189

Fakülte: Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2011

« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2008, 08:06:16 pm »

Bugün bile yaptıklarını çözemiyorlar Koca Sinan Smiley Ne büyük mimarsın allah mekanını cennet eylesin Smiley

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Bikini Model | Bad Credit Mortgages | Online Loans | Fast Loans | Internet Advertising
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!