hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Mart 19, 2010, 02:31:44 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: 4. Kitap Yardımı Kampanyası

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Son Konular Etiket Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2 3 4  Hepsi   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: İskoçya'ya İthafen :)) " Kırıkkale Tanıtımı "  (Okunma Sayısı 1099 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
KördüğüM
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 129

Fakülte: İlahiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2000 öncesi
Mezuniyet Yılı: 2004 öncesi

« : Haziran 27, 2009, 11:20:45 ÖS »

Not: Memleketi Kırıkkale’yi bu kadar seven ve her daim öven iskoçya’nın bu nadide şehri tanıtmamasından dolayı teessüflerimi iletiyor  sopa ve bu görevi ben devralıyorum  Grin

Not 2: Konu ile çok uğraştım, gereken ilgi gösterilirse çok memnun kalacağım  Roll Eyes Deli

Bir yakınımın daveti üzerine, üç hafta kadar önce yani 27 Mayıs- 3 Haziran tarihleri arasında Kırıkkale’ye gittim. Aklıma geldikçe gezip görebildiğim yerlerin fotoğraflarını çektim, bunları sizinle paylaşmak istedim. (Fotoğrafların bazılarında tarih var.Makinasını aldığım arkadaş düzeltmemiş tarih alanını. Siz o tarihleri umursamayın. Fotoğraflar gittiğim tarihte çekildi.)

Tabi sadece fotoğraflar bir anlam ifade etmeyeceği için biraz da Kırıkkale’den bahsetmek istiyorum  Smiley

Kırıkkale; kendi çapında, ufak tefek şirince bir şehir. Yakın zamanda il olması diğer illere bakıldığında gelişimini tam anlamıyla tamamlayamadığını gösteriyor.. Her gelenin gezmesinin bir gününü bile almayacağı Cheesy , çabucak öğrenebileceği, sakin bir yaşamı sevenlerin tercih edebileceği bir şehir. (Tabi kişinin bacakları yokuşlarına dayanabilirse...  dişlek )
Şehir genel itibariyle dağlık bir alana kurulmuş. Çoğu insan evine ulaşmak için (hele de arabası yoksa çok feci) yokuş çıkmak zorunda kalıyor. İşin ilginç yanı, çarşının büyük bir kısmında da yokuşlara rastlıyorsunuz. hınk (Adapazarı’ndan sonra bu yokuşlar benim anamı ağlattı, alışmışız dümdüz yollarda yürümeye…  hmm )

Çarşısından söz etmek gerekirse; (Kızılkanat ve Zafer caddesi deniliyor) belli bir düzen göremedim. Undecided En kötüsü de insanların alışveriş yaptıkları yerlere araçlar da girebiliyor. Sürekli kaldırımları kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Tabi kaldırımlar da yeni yapılmış. Şunu da söylemeden edemeyeceğim; Kırıkkale’de daha önce kaldırım kültürü yokmuş. Shocked Belediyenin yaptırdığı kaldırımların da o müthiş resimlerini çektim. Eminim bayılacaksınız. dişlek Seçim zamanı belediye kaldırım yapımına başlamış, seçimlerden sonra o haliyle bırakılmış. Kaldırımları oluşturan gelen taşlar mevcut, yayaların yürüdüğü bölümler ise kum. Anlayacağınız tam bir komedi  sopa dişlek

Ne temiz bir yer değil mi  dişlek

Şehrin en işlek yolu beni hayrete uğrattı. tih. Araçların kullandığı alan, asfalt; yayaların kullandığı kısım, kum. Üstelik bu alanda cumartesi pazarı kuruluyormuş. Kışın siz görün müthiş çamuru… pörtlek “El alem çamur banyosuna para veriyor ne olacak canıııımmm” dediğini duyuyorum başkanın Grin

Çarşıda bulunan mağazalar da biraz garibime gitti. İlk katına baktığınız zaman Tahtakale görünümü veriyor.(Parfümler, fotoğraf çerçeveleri, plastik eşyalar vb.) Üst katlara çıktıkça anlıyorsunuz ki; aslında burası bir market dişlek İlginçti gerçekten... Ancak hakkını yememek lazım bunun dışında (Adacenter kadar olmasa da) iki büyük marketi var. Bir tanesinin fotoğrafını çektim hatta Smiley

Şehir merkezinde iki aile parkına rastladım. Cumartesi pazarı'na yakın olan gerçekten güzeldi. Bir gece gittik bayağı sallandık salıncaklarında  dişlek Diğeri ise çarşının merkezinde. Yanında kaldığım arkadaşlar oraya "emekliler parkı" diyorlar  hınk Grin Güzel yapılmış bir yer ancak; insan rahat rahat oturamıyor. Hatta Kırıkkale'den bana kötü anı bırakan bir mekan  tih.

Meydan'dan bir kare...

Yokuşlarından mı kaynaklanıyor ilgisizlikten mi bilmiyorum ama şehir içerisinde yapılanma biraz düzensiz. Özellikle evler birbirine çok yakın yapılmış. Kaldığım apartmanda bulunduğumuz odadan, diğer apartmanın odasına atlayabilirdik mesela  Shocked dişlek Ama yapmadık o ayrı..  Cool Ancak yeni mahalle denilen bir yer var. Buranın görünmü ve düzeni (uzaktan öyle görünüyor Smiley ) daha iyi gibi..

Yeni Mahalle...

İnsanlarıyla çok muhatap olma imkanına sahip olamadım ama evinde kaldığım arkadaş Kırıkkale'li idi. Kendisini çok sevdim, çok iyi niyetli bir arkadaş  Smiley Beni yanına gittiğim yakınımdan çok kendisi gezdirdi ve Kırıkkale'yi tanıttı. Yakınımın final haftasıdı da..  hmm  Allah razı olsun kendisinden.. Sırf bu insanın güzel yüreğine bakarak bile Kırıkkale'nin insanları iyi diyebilirim. Aaa aslında kaldığımız eve bir akşam 10dan fazla ortokullu kız geldi, hepsi birbirinden şekerdi  sarıl Şirin kız Şirin kız

Ayrıca Kırıkkale söylentiye göre 42 ilin buluşma noktasıymış. Diğer illere geçişte kullanılan yol Kırıkkale'den geçiyormuş. Bu da genel kültür olsun  Grin (Doğruluk derecesi nedir bilmiyorum Smiley )

Üniversitesinden bahsetmek gerekirse; malum şehir dışında. Yeni yeni gelişimini tamamlamaya çlışan taze üniversitelerden : ) Yakından görmek nasip olmadı ancak uaktan fena görünmüyordu. Kötü tarafı kampüsü çok büyük bir alanda olmasına rağmen bina sayısı azdı. Küçük bir yer havası veriyordu. Yeni bir haber aldım onu da paylaşayım. Türkiye’nin en büyük iktisadi ve idari bilimler fakültesi burada yeni açılmış. Üniversitenin bulunduğu yer merkeze göre daha düzlük.

Kırıkkale’nin belki de en güzel yerine gitmek nasip olmadı. "Celal Bayar piknik alanı". Kızılırmak kenarında bulunan bir yer. Ama yakınım benden sonra oraya gitme fırsatı bulmuş ve fotoğraflar çekmiş. Hepsi birbirinde güzel.. İşte bir kaçı..

Belki de Kırıkkaledeki en önemli yeri söylemeyi unuttum. Türkiye'nin silah üretimini Kırıkkale yapıyor. Silah, patlayıcı fabrikası var.. Şimdilik bu kadar  Cheesy

Not: Resimlerin boyutundan dolayı bazen yazılar okunamayabiliyor. Çubuğu kullanarak ayarlarsınız artık  Cheesy

Saygılar...

« Son Düzenleme: Eylül 07, 2009, 02:00:48 ÖS Gönderen: KördüğüM » Logged
aylinizm
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 367

Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2007

nasıl bişeysin böyle ya uzaydan mı geldin

« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2009, 11:26:03 ÖS »

Çok emek vermişsin.. Resimler ve yazdıkların için çok teşekkürler Kördüğüm Smiley Gidip göremesekte Kırıkkale'yi ayağımıza serdin.. Kırıkkale iyidir , Kırıkkaleliler iyidir...

« Son Düzenleme: Temmuz 20, 2009, 05:21:15 ÖS Gönderen: aylinizm » Logged

jimmy
jimmy
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 43

Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2010

Her An Yeni Bir Şanstır

« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2009, 11:57:12 ÖS »

Teşekkürler bilgilendirme için, her seferinde otobüsle geçiyorum Adapazarı'na gidiş gelişlerde ama sadece dışardan. Merkezine uğramıyor otobüs. Beklediğim gibi bir yer çıktı. Büyük köy...
« Son Düzenleme: Haziran 28, 2009, 12:13:27 ÖÖ Gönderen: jimmy » Logged

Menelasséperya Elendil
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 46

Fakülte: Ferizli MYO
Giriş Yılı: 2008

« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2009, 12:01:00 ÖÖ »

Ellerin dert görmesin , fotoğraf makinenin pili hiç bitmesin ,böyle güzellikleri bizlere sunmaya devam edesin  Şirin kız

Teşekkürler Kördüğüm  Roll Eyes

gur!s
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 301

Fakülte: Adapazarı MYO
Giriş Yılı: 2009
Mezuniyet Yılı: 2004

maybe ıf your heartbeating for me ,ı was ı love u

« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2009, 02:34:20 ÖÖ »

piknik yapmaya gidelim yahu dişlek

... ya ben terk edemiyorum konuşmayı
ya da ayrılıktan başka bir kelime bilmiyorum
ya çok soğuk bu hava
ya da ayrılık geldi çarptı vücuduma....
numberbir
...Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz...
Akademik Birimler Ve Paylaşım Bölüm Moderatörü

Site puanı: 556

Fakülte: Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2011

« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2009, 02:51:08 ÖÖ »

Kırıkkale'nin sondan bir önceki resmi harika  Şirin

Çamurlu caddeleri görmesin Cüneyt  dişlek

Güzel konu olmuş,ellerinize sağlık hocam  Şirin

lale
*Leyla isteyen mecnun olmalı*
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 212

Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2006

Yüreğinin Götürdüğü Yere Git...

« Yanıtla #6 : Haziran 28, 2009, 04:27:10 ÖÖ »

çok güzel bir konu olmuş,toprağım yaa İç Anadolunun şirin şehirlerinden biri Şirin kız

emeğin için teşekkürler Kördüğümcüm Şirin kız  bi insan yazdıklarıyla şehri sevmediğini bu kadar ifade edebilir dişlek böyle bi memnuniyetsizlik var dişlek ,evet resimlerden de anlaşılacağı üzere pek temiz bi şehirmiş,belediyenin çalışmalarının devamını dileriz,kaldırım taşları da süpermiş,taş eskidi artık, şimdi moda toprak dişlek neyse daha fazla uzatıp milletin canını sıkmıyım Kırıkkaleyi seviyoruz,memleketimizin her köşesini seviyoruz  Deli Deli Deli

GÖNLÜM UÇMAK DİLERKEN SEMAVİ ÜLKELERE, AYAĞIM TAKILIYOR YERDEKİ GÖLGELERE...

Dün sabaha karşı kendimle konuştum
Ben hep kendime çıkan bir yokuştum
Yokuşun başında bir düşman vardı
Onu vurmaya gittim kendimle vuruştum.

İbret ile bakarsan ders alırsın tabaktan; Akılsız kafanın farkı yoktur kabaktan...
oak
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 357

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2009

« Yanıtla #7 : Haziran 28, 2009, 04:28:05 ÖÖ »

Bu fotoğrafta olmasa pek bir şey yokmuş (:

KördüğüM
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 129

Fakülte: İlahiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2000 öncesi
Mezuniyet Yılı: 2004 öncesi

« Yanıtla #8 : Haziran 28, 2009, 04:31:02 ÖÖ »

çok güzel bir konu olmuş,toprağım yaa İç Anadolunun şirin şehirlerinden biri Şirin kız

emeğin için teşekkürler Kördüğümcüm Şirin kız  bi insan yazdıklarıyla şehri sevmediğini bu kadar ifade edebilir dişlek böyle bi memnuniyetsizlik var dişlek ,evet resimlerden de anlaşılacağı üzere pek temiz bi şehirmiş,belediyenin çalışmalarının devamını dileriz,kaldırım taşları da süpermiş,taş eskidi artık, şimdi moda toprak dişlek neyse daha fazla uzatıp milletin canını sıkmıyım Kırıkkaleyi seviyoruz,memleketimizin her köşesini seviyoruz  Deli Deli Deli

Kırıkkale'yi sevmiyorum demedim, aksine orada bulunduğum süre içerisinde şehre çabuk ısındım ve sevdim.. Sadece üzüldüğüm ve daim eleştirdiğim nokta belediyeciliğinin fazla yetersiz olması...  Undecided

Sevmesem bu kadar özenip konu açar mıyım  Şirin kız Şirin kız

Ayrıca ben her birinize teker teker teşekkür ediyorum arkadaşlar.. Okuma zahmetinde bulunup, yorumladığınız için Şirin kız
Head Cutter
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Yasaklı
*

Site puanı: 0

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2009
Mezuniyet Yılı: 2004

UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS

« Yanıtla #9 : Haziran 28, 2009, 06:28:58 ÖÖ »

3. resimdeki kaldırım mükemmel

UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Sayfa: [1] 2 3 4  Hepsi   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Diploma Company

|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!