SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı’nda Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır.
BAŞVURU ŞARTLARI :
1- ALES Sınavından; başvurulan programın öngördüğü puan türünde yüksek lisans için en az 55, doktora için en az 65 puan almış olmak.
- ALES belgesi olmayıp LES belgesi (geçerlilik süresi 2 yıldır) ile başvuracak adaylardan ; başvurulan programın öngördüğü puan türünde yüksek lisans için en az 45, doktora için en az 50 olmak koşulu ile ALES karşılığı belge istenecektir. (ALES karşılık belgesi ÖSYM web sayfasından edinilebilir. )
- Doktora Programına Yüksek Lisansını takiben başlayacak (aralıksız ya da en fazla bir yarıyıl ara vererek) adayların LES ya da ALES belgelerinde süreye bakılmaz. Süresi geçmiş LES puanları 1.25 ile çarpılarak değerlendirmeye alınır.
- ALES belgesi olmayıp GRE veya GMAT ile başvuracak adayların puanı başvuru ekranında otomatik olarak ALES puanına dönüştürülecektir.
2- İlanda yer alan mezuniyet şartlarını taşımak.
3- Başvuru Ücreti : 40.-YTL (Garanti Bankası Sakarya Üniversitesi Kampus Şubesi 6298237 nolu hesap)
Başvurular
www.sbe.sakarya.edu .tr adresinden alınacaktır.
Kesin Kayıtta İstenecek Belgeler:
1. ALES-LES (veya eşdeğer) Belgesi aslı veya noter onaylı fotokopisi
2. Diploma aslı veya noter onaylı fotokopisi
3. Not Durum Belgesi aslı veya onaylı fotokopisi (Yüksek Lisans için Lisans, Doktora için Yüksek Lisans)
4. Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen Yabancı Dil Belgesi ile başvuran adaylardan belgenin aslı veya noter onaylı fotokopisi
5. 3 adet fotoğraf
6. Nüfus Cüzdan fotokopisi
7. Askerlik Durum Belgesi
8. Özgeçmiş (Doktora kayıtları için)
9. 10 YTL posta pulu
Bilgi için :
www.sbe.sakarya.edu .tr2008-2009 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ
Başvuru Tarihi 21 Temmuz – 10 Ağustos 2008
Doktora Adayları Yabancı Dil Sınavı* 11 Ağustos 2008 Saat : 10.00
Doktora Adayları Bilimsel Değerlendirme Sınavı 11 Ağustos 2008 Saat : 14.00
Sanat Sınavı/ Dosya Değerlendirmesi (Resim EASD) 11 Ağustos 2008 Saat: 10.00
Sanat Sınavı (Folklor ve Müzikoloji EABD) 11 Ağustos 2008 Saat: 10.00
Kazananların İlanı 13 Ağustos 2008
Kesin Kayıt Tarihi
Anabilim Dallarına göre kesin kayıt tarihleri detaylı olarak kazananların listesi ile birlikte elektronik sayfamızda ilan edilecektir. 13-20 Ağustos 2008
Yedek Öğrenci İlanı 21 Ağustos 2008
Yedek Öğrenci Kaydı 21-22 Ağustos 2008
Derse Yazılma (internet üzerinden) 08-12 Eylül 2008
Güz Yarıyılı Başlangıcı 15 Eylül
* Doktora Programına başvuran ve öğrencilik hakkı kazanan adayların ders alabilmeleri için, ÜDS’den en az 50 puan veya YÖK tarafından geçerliliği kabul edilmiş (KPDS, TOEFL, IELTS) muadili bir puan; ÜDS veya eşdeğer belgesi olmayanların ise SAÜ Rektörlüğü tarafından yapılacak olan yabancı dil sınavından en az 60 puan alması gerekir.
Ö N E M L İ : Başvurular; ilan metninde belirtilen mezuniyetlerin dışında kabul edilmeyecektir. Başvuru ücretini yatırmadan önce lütfen dikkatle inceleyiniz. Bu konudaki sorumluluk adayın kendisine aittir.