bu bölümü açtırana kadar canımı çıkaran uns a teşekkür etmicem
geç bile kaldı şimdiye kadar açması gerekirdi 
eh daha düzenleme yapması gerekir..o düzenlemeleri yapana kadar bende buralara bişeler doldurıyım... şimdi demesin bana boşuna açtırdın diye.. 
unss teşekkürler 
Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü Esentepe Kampüsü’nde 1993 yılında, 10 Anabilim Dalı Yüksek Lisans, 5 Anabilim Dalı Doktora Programında eğitim vermek üzere eğitim-öğretime başlamıştır. 1999 yılında 22 Anabilim Dalı, 29 Bilim Dalında eğitim veren Enstitümüzde, 2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle program sayısı 27 Anabilim Dalı ve 52 Bilim Dalına ulaşmıştır.
Enstitümüzün amacı; üst düzeyde bilimsel çalışma yapmak, bilgi üretmek, ulusal gelişme ve kalkınmaya destek olmak, kamu kuruluşlarında, işletmelerde çeşitli bilimsel kuruluşlarda görevli 4 yıllık fakülte ve yüksekokul mezunlarını yüksek lisans ve doktora seviyesinde yetiştirmektir. Bu amaç bünyesinde Enstitümüz hizmetlerinin tamamı lisansüstü öğrencilerine yöneliktir.
Fen Bilimleri Enstitüsü2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ile üniversitelerimize getirilen yenilikler kapsamında ülkemizin birçok üniversitesinde ön lisans ve lisans öğretimine ilaveten lisansüstü öğretim başlatılmıştır. Bilimsel çalışma ve araştırma kadroları olarak da adlandırabileceğimiz lisansüstü öğrencilik, yüksek lisans ve doktora programlarını içermekte olup, üniversite bünyelerinde kurulan enstitülerce yürütülmektedir. Üniversitelerin bu işlevini, fen, mühendislik ve teknik eğitim dallarında Fen Bilimleri Enstitüleri üstlenir, dolayısıyla üniversiteler içinde çok önemli bir yer tutar. Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün bu görevi seçkin öğretim üyesi kadrosuyla en iyi şekilde yerine getirmektedir.