SADECE TARİH BÖLÜMÜ OLANLAR DEĞİL TARİHE MERAKLI OLANLARDA BURAYA SEVİYELİ TARTIŞMALAR İÇİN BURDA BULUSALIM ...
TARİH
Tarih Bölümümüz, 3 Temmuz 1992'de Sakarya Üniversitesi'ne bağlı olarak Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde faaliyete geçmiştir. Üç Prof.Dr., dört Doç.Dr., sekiz Yrd.Doç.Dr., bir Okt. Dr. ve yedi Araştırma Görevlisinden oluşan zengin akademik kadrosuyla faaliyet veren bölümümüz 2004-2005 eğitim-öğretim yılı itibariyle Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi vermeyi sürdürmektedir.
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet ALPARGU olan bölümümüzün eğitim dili Türkçe'dir. Eskiçağ, Ortaçağ, Yeniçağ, Yakınçağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi dallarından oluşan bölümümüzde yaklaşık 420 Lisans, 35 Yüksek Lisans ve 9 doktora öğrencisi bulunmaktadır. Bölümümüzde tarih öncesi çağlardan başlayarak, Medeniyet Tarihi, Genel Türk Tarihi, İslam Tarihi, Türk-Moğol İmparatorluğu Tarihi, İslamiyet Öncesi ve Sonrası Türk Devletleri Tarihi, Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklu Devletleri Tarihi, Osmanlı Tarihi, Osmanlı Devleti'nin Sosyo-Ekonomik Hayatı ve Kurumsal Yapısı, Osmanlı Devleti'nin Avrupa ve Asya Devletleri İle Münasebetleri, Rusya Tarihi ve Osmanlı-Rus Münasebetleri, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Orta Doğu Tarihi, Uzak Doğu Tarihi, Avrupa ve Amerika Tarihi, Türk Kültür Tarihi, Tarih Felsefesi, Sömürgecilik Tarihi ve Çağdaş Dünya Tarihi gibi dersler okutulmaktadır. HARDROCK
http://www.his.sakarya.edu.tr/