hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 04, 2008, 09:34:24 pm *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2 3 ... 6   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Matematik bölümü  (Okunma Sayısı 12700 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
paradox
paradox
Bakınan Üye
**

Site puanı: -2

« : Kasım 12, 2006, 03:20:52 pm »

merhaba arkadaşlar... sürekli yenilemeler oluyor sanırım forumda.. muhebbetlerimizin bir çoğu gitti... Cry   tekrar güzel muhabbetler için matematikçiler buraya.. Wink..

MATEMATİK

2000 yılının UNESCO tarafından MATEMATİK YILI olarak ilan edilmesi, günlük hayatımızdaki yerinden, bilimsel çalışmalarındaki önemine kadar, matematiği bir kez daha ön plana çıkarmıştır.

Matematik bölümümüzde, genel olarak "bilimsel düşünme" yeteneğinin geliştirilmesine, özel olarak da pür matematik ve uygulamalı matematik alanlarında akademik çalışmalar yapabilecek bilim adamlarının yetişmesini sağlamaya yönelik eğitim yapılmakta ve bölüm öğrencilerine ileri derece bilgisayar kullanımı da öğretilmektedir. Matematik programı, baş olarak matematiğin bütün alanları için gerekli iyi bir temeli hazırlamak amacıyla oluşturulmuştur. Analiz, Cebir,Geometri, Diferansiyel Denklemler ve Nümerik Analiz alanlarında çeşitli dersler verilmektedir.

Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü programını tamamlayanlar "Matematikçi" olarak mezun olurlar. Mezun matematikçiler, kamuda ve özel sektörde geniş çalışma olanaklarına sahiptirler. Ayrıca tezsiz yüksek lisans yapmak suretiyle öğretmenlik hakkı kazanmaktadırlar.

Matematik Bölümü Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde 1992 yılında kurulmuştur. 3 Profesör, 1 Doçent, 14 Yardımcı Doçent, 2  Öğretim Görevlisi, 6 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 26 öğretim elemanı ile hizmet vermektedir.

Bölümümüz 1994 yılından itibaren I. Öğretim , 1999 yılından itibaren  II. Öğretim programlarına öğrenci almaya başlamıştır. 1998 yılından itibaren de mezun vermeye başlamıştır. Ayrıca Fen Bilimleri Enstitümüzde Matematik Yüksek Lisans ve Doktora programları açılmaktadır.

http://www.math.sakarya.edu.tr/
   Cool
« Son Düzenleme: Kasım 24, 2006, 09:39:31 pm Gönderen: hardrock » Logged

Yanlýzlýk kýyýsýndayým yanlýzým.. oysa en kalabalýk yerdeyim; çünkü yanlýzlýklar kýyýsýndayým..
poncuk:)
poncuk:)
Harbi GencSau lu

Site puanı: 42

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2010

« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2008, 01:38:58 am »

Matematik (Osmanlıca: Riyaziye), ardışık soyutlama ve genellemeler süreci olarak geliştirilen fikirler (yapılar) ve bağıntılardan oluşan bir sistemdir.Bu yapıların ve bağıntıların oluşturulması sezgi gerektirir.Sezgi,hayal gücü ve tümevarımcı düşünme süreçlerini kapsar. Bağıntılar yapılar arasındaki ilişkilerdir;yapıları birbirine bağlar. Matematiğin yapısında elemanlar ve önermeler vardır. Elemanlara nokta,doğru,düzlem,üçgen gösterilebilir. Önermelere ise "Üçgenin iç açıları toplamı 180° 'dir" örneği verilebilir. Ancak matematik doğru hüküm veren önermelerle uğraşır.

Matematik insan tarafından zihinsel olarak yaratılan bir sistemdir. Bu durum matematiği soyut hale getirir. Bir çok matematikçi matematiği bir bilimden çok sanat olarak görerek araştırdıkları alanları sadece saf bir estetik kaygı ile incelerler. Matematiği bilimin dili olarak ele alıp, pozitif bilim saymayan filozoflar da vardır.

alıntıdır

tubaa oldu mu bu kızz Grin

mpelin
ภค๔คร__ ѕєвєвιηєƒєѕѕ,,
Takılan Üye

Site puanı: 13

Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2012

« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2008, 01:56:37 am »

Matematik bir disiplindir.

Matematik bir bilgi alanıdır.

Matematik, bir iletişim aracıdır.Çünkü kendine özgü bir dili vardır.

Matematik, ardışık ve yığmalıdır, birbiri üzerine kurulur.

Matematik, varlıkların kendileriyle değil, aralarındaki ilişkilerle ilgilenir

ѕєηℓι вüтüη ¢üмℓєℓєяιмι αтєşє νєя∂ιм,, ''νє ναzgєçтιм ѕєη уαηмαктαη,,
Shambala34
Site Polisi

Site puanı: 1358

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2009

We're In The Services Of Great Turkish Nation_

« Yanıtla #3 : Eylül 14, 2008, 02:03:24 am »

Konu başlığı ile ilgili mesajlar yazınız.

Bölüm ile ilgili bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. Yani gelen birisine yardımda bulunabilirsiniz. Ama genel mesaj merkezindeki muhabbetin aynısını yapmayınız.

Nefret ediyorum ama beni bunları yazdırmaya mecbur bırakıyorsunuz. 950 mesaj sildim konudan, hala aynı seviyedeki muhabbeti yapıyorsunuz.

"Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart"
xxfd
xxfd
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 0

fen edebıyat

« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2008, 02:51:56 pm »

buraa nolmus yaw.hıc bısı kalmams.symbmg dıye bı arkdas wardı ıkncı ogretım.dersler basladımı ya.ben gelmıcemde.bayram donusu gelcem artk.yoklama fılan alınıomu dıye sorcaktm.gelmeen ınasn cokmu?cwp werrszn sewınrsm baska bırıde olabılr:)

f.d
mpelin
ภค๔คร__ ѕєвєвιηєƒєѕѕ,,
Takılan Üye

« Yanıtla #5 : Eylül 16, 2008, 11:57:18 pm »

ben melike yaa benmde ikinci öğretim bugune kadar derse hoca grmedi giren de pek bişe anlatmamış yani. ayrıca öğr. no daki son iki rakama göre a b sınıfı die ayrılıo çiftler b 108 nolu sınıf dieri tam kantinin karşısında bi iki kitap adı söylenmiş ve bıra?mış hoca ama a sınıfına soyut matematikçi grdii en son tanışıolardı bu kadar biliorumm

pSaSeTuBa
><çerkes kızı><
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 163

dokunma yaralarıma!!!

« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2008, 12:17:26 am »

fazla geyik yaoıldı diye olaya el attı tamer.bi daha yapmayalım diye de uyardı..bence dinleyelim..

ama şu acı haberi vermek istiyorum; bize ayrılmış olan matematik bölümü binasını fiizkçiler istila etmiş tih. daha doğrusu o bina fizikçilere verilmiş. artık fizikçiler biizm binamızda biz de ana binadayız...

ayrıca dersler A ve B olmak üzere 2ye ayrılmış. doğal olarak hocalar da değişmiş... iyi mi oldu kötü mü zamanla görcez Wink

Forumun Unutulmayan Derin Devleti Kızlar Topluluğu

H.A.T.D.A.G       Deli Deli Deli 

KaHuNa
ince sözler keskin kılıca benzer,kalkanın yoksa geri dur :)
Katılan Üye

Site puanı: 27

Bulutlar ağlasın sen gül güneş doğsun yeniden...

« Yanıtla #7 : Eylül 17, 2008, 12:20:04 am »

yaaa,senin biraz önce yazdığın aklına gelen olay bumuydu canım,ora matçılarındı yaff nerden çıkmış böyle bişey Shocked

Çamur mu sürmek istiyorsun başkasının duygularına
Önce senin ellerin kirlenecek
Suyla mı gidiyorsun bir başkasınn yanan yüreğine
O yürekte hep yerin olacak
Sana bilmediğin birşey söyleyemem
Bende hiçbirşey bilmiyorum
Ne kadar iyilik varsa hepimiz için
Hepsini dileyip gerisine direniyrm
mpelin
ภค๔คร__ ѕєвєвιηєƒєѕѕ,,
Takılan Üye

« Yanıtla #8 : Eylül 17, 2008, 12:23:16 am »

yaa neden ayırdılarki a b diee? bugun b yerine a sınıfında oturduk insan bi bilgi werr

pSaSeTuBa
><çerkes kızı><
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 163

dokunma yaralarıma!!!

« Yanıtla #9 : Eylül 17, 2008, 12:26:41 am »

yaaa,senin biraz önce yazdığın aklına gelen olay bumuydu canım,ora matçılarındı yaff nerden çıkmış böyle bişey Shocked
sınıflar çok kalabalık olmuş ve biz oraya sığmıyormuşuz tih. sanki fizikçiler çok az tih.

yaa neden ayırdılarki a b diee? bugun b yerine a sınıfında oturduk insan bi bilgi werr
iyi de pelin zaten panoda yazıyor bu Roll Eyes bilgi verilmiş yani

Forumun Unutulmayan Derin Devleti Kızlar Topluluğu

H.A.T.D.A.G       Deli Deli Deli 

Sayfa: [1] 2 3 ... 6   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Debt Help | Loans Military | Loans | Auto Loans | Wide Shoes 3E to 6E, Wide Selection
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!