merhaba arkadaşlar... sürekli yenilemeler oluyor sanırım forumda.. muhebbetlerimizin bir çoğu gitti...

tekrar güzel muhabbetler için matematikçiler buraya..

..
MATEMATİK
2000 yılının UNESCO tarafından MATEMATİK YILI olarak ilan edilmesi, günlük hayatımızdaki yerinden, bilimsel çalışmalarındaki önemine kadar, matematiği bir kez daha ön plana çıkarmıştır.
Matematik bölümümüzde, genel olarak "bilimsel düşünme" yeteneğinin geliştirilmesine, özel olarak da pür matematik ve uygulamalı matematik alanlarında akademik çalışmalar yapabilecek bilim adamlarının yetişmesini sağlamaya yönelik eğitim yapılmakta ve bölüm öğrencilerine ileri derece bilgisayar kullanımı da öğretilmektedir. Matematik programı, baş olarak matematiğin bütün alanları için gerekli iyi bir temeli hazırlamak amacıyla oluşturulmuştur. Analiz, Cebir,Geometri, Diferansiyel Denklemler ve Nümerik Analiz alanlarında çeşitli dersler verilmektedir.
Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü programını tamamlayanlar "Matematikçi" olarak mezun olurlar. Mezun matematikçiler, kamuda ve özel sektörde geniş çalışma olanaklarına sahiptirler. Ayrıca tezsiz yüksek lisans yapmak suretiyle öğretmenlik hakkı kazanmaktadırlar.
Matematik Bölümü Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde 1992 yılında kurulmuştur. 3 Profesör, 1 Doçent, 14 Yardımcı Doçent, 2 Öğretim Görevlisi, 6 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 26 öğretim elemanı ile hizmet vermektedir.
Bölümümüz 1994 yılından itibaren I. Öğretim , 1999 yılından itibaren II. Öğretim programlarına öğrenci almaya başlamıştır. 1998 yılından itibaren de mezun vermeye başlamıştır. Ayrıca Fen Bilimleri Enstitümüzde Matematik Yüksek Lisans ve Doktora programları açılmaktadır.
http://www.math.sakarya.edu.tr/