abdullah
Çiğ adamı eleştir, düşman olur; olgun insanı eleştir dost olur.
Katılan Üye

Site puanı: 58
Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2004
Edep Ya Hû
|
 |
« : Temmuz 02, 2008, 09:14:34 pm » |
|
ÜÇ AYLAR VE REGÂİB KANDİLİ
Yüce Allah’ın insanlara rahmetini ve nimetlerini çokça ihsan ettiği belli vakitler, belli mevsimler vardır. Haftanın günleri arasında Cuma; kamerî aylardan olan Recep, Şaban ve Ramazan bu türden feyiz ve bereketi bol zaman dilimlerindendir.
Allah’a şükürler olsun ki, İslâm dinine gönülden bağlı Yüce milletimizin “üç aylar” diyerek özel bir önem verdiği Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıcına ulaşmış bulunuyoruz. 04 Temmuz Cuma günü üç aylar başlayacaktır. Sevgili Peygamberimiz, bu aylarda her zamankinden daha çok ibadet eder ve “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını hakkımızda hayırlı kıl, bizi Ramazan ayına kavuştur.” [2] diye dua ederdi. Kuşkusuz bu aylar, dünyanın ağır meşgaleleriyle bunalan ruhlarımızı dinlendirmek ve kulluk şuuru içinde Yüce Allah’ın rahmet ve merhametine sığınmak için çok kıymetli fırsatlardır. Bu aylarda yapılacak dualar, tevbe-istiğfarlar, kalıcı iyilik ve hayırlar, sevinç ve kederlerin gönülden paylaşılması Rabbimizin katında karşılığını fazlasıyla bulacaktır.
Üç ayların ilki olan Receb’in ilk Cuma gecesi Regâib kandilidir. İnşaallah önümüzdeki 3 Temmuz Perşembeyi Cuma’ya bağlayan gece Regâib kandilini idrak etmiş olacağız. Bu gecede Yüce Allah’ın ilahî ihsan ve manevî hediyelerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanması sebebiyle bu geceye “Regâib” denilmiştir. Bu gecede öncelikle yapılması gereken, nefis muhasebesi, kendimizi sorgulama ve yargılamadır; sonra da tövbedir, duadır. Madde ve mânâ arasındaki dengenin, mâna aleyhine bozulduğu; insanlar ve toplumlar arası ihtilafların bütün dünyayı olumsuz yönde etkilediği; akl-ı selim yerine silahların konuştuğu bir zamanda, insanın ruhunu, derin kırılmalardan ve acılardan koruyabilmek için, nefis muhasebesine, tövbeye ve duaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Emin olmalıyız ki bu bizi daha sorumlu kılacak, olgunlaştıracak, pişirecektir. Dinimizin bize ısrarla tavsiye ve telkin ettiği bu yol ihmal veya terk edilirse, insanın varlığı değersizleşir. Bunun toplumsal tezahürü de adaletsizlik, haksızlık, hırsızlık, yolsuzluk, kin ve intikam duygularının yaygınlaşması; merhametsizlik ve sevgisizlik biçiminde ortaya çıkar. Nefsiyle hesaplaşmayı hakkıyla yapanlarda en önemli değişimlerden biri kötülükleri olabildiğince arkalarına atıp Allah’ın yeryüzünün halifesi olarak yarattığı insanı kardeşlerinin acılarını yüreklerinde hissetmeleridir. İşte Regâib Kandili, sözünü ettiğimiz nefis muhasebesinin yapılması bakımından bizim için bulunmaz bir fırsattır. Şu halde bu gece hatalarımız varsa onları terk edelim, kötü duygu ve düşüncelerimizi kalplerimizden atalım. Allah ve Resûlünü bize unutturan şeyleri bir tarafa bırakalım. Yüce Kitabımızda “Nefsini, ruhunu arındıran kurtuluşa ermiştir; onu kötülüklere gömüp kirleten de ziyana uğramıştır” [3]. Gönül sarayımızı bulandıran haset, kin, düşmanlık, haksızlık ve zulüm çamuruna bulaşmaktan sakınalım. Birbirimize, anne ve babamıza, yakınlarımıza sevgiyle ve iyilikle yaklaşalım. Dünyamızı saran düşmanlıklara karşı birlik ve beraberlik içinde olalım. Gönüllerimizde iyilik, fazilet ve bilgi ışığını yakalım. Kalplerimiz bu güzel duygularla dolsun. Allah’ın rahmet ve bereketi üzerinize olsun.
Diyanet________ [1] Mü’min, 40/60. [2] Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259. [3] Şems, 91/9-10.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gfblielif
--- sıradan üye ---
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 142
Fakülte: Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2010
tey teyyy
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 02, 2008, 09:35:41 pm » |
|
Teşekkürler arkadaşım hatırlattığın için...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aRmAgEdOr
--->> by eRtaN
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 68
Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2008
....kaN RevaN içinDeyim...AY TENLİM....
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2008, 09:36:45 pm » |
|
evet hatıRLatma için teşekküRLer
|
|
|
|
|
|
Ne oLurSun güzeLim YENİDEN sevSen beni yaR deyipte sinene saRsan SIMSIKI beni... .. hamDım.. piştim.. oLgunLaştım.. ve şimdi koLLaRımı sonSuzLuğa açtım.. teşekküRLer tanRım..
|
|
|
omar
Üzgünüm, bir müddet beklemeden karma eylemi gerçekleştiremezsiniz. 72 saat. :)))
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 183
Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
tohum çatlarda bilmem kafa nasıl ÇATLAMAZ..
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2008, 10:33:24 pm » |
|
paylaşım için saolsın...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serkan_rap
Artık Kimlik bilgisinde'Okumuyorum'yazan Üye :(
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 265
Mezuniyet Yılı: 2006
Sen yakın ben uzak,ve sen yakınlarımda ben ırak.
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2008, 10:39:05 pm » |
|
Bu gece sahur'a kalkılsa,yarın oruç tutulsa harika olur.Sağol Abdullah kardeşim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
abdullah
Çiğ adamı eleştir, düşman olur; olgun insanı eleştir dost olur.
Katılan Üye

Site puanı: 58
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2004
Edep Ya Hû
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2008, 11:08:02 pm » |
|
Sizler de sağolun arkadaşlar,
evet serkan_rap kardeşimizin dediği gibi yarını yani kandil gününü oruçlu geçirmek çok güzel olur, tutabilecek olanalr için
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Balböceği
Katılan Üye

Site puanı: 11
Fakülte: Eğitim Fakültesi
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2008, 12:26:25 am » |
|
şimdiden regaip kandiliniz mübarek olsun ark.lar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Üç nokta (...)
iNaDıNa bEkLiYoRuM ...
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 86
Fakülte: Başka Üniversite
Almış Başını Gidiyor Bir Sahtelik Modası ...
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 03, 2008, 12:27:11 am » |
|
saol. bütün gencsau nun kutlu olsun. 
|
|
|
|
|
|
Belli ki en çok avuçiçlerim özlüyor ellerini
Muhtaçlık var yüzümde, ihtiyacım senin tenin
Suretini getirip manadan da gafil bırakma beni
Gel geleceksen, aslınla birebir yaşayabileceksen (...)
|
|
|
BaRBiE54
..::DeRyA::..
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 201
Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2007
!!!..TeK a$k SaKaRya a$kI..!!!
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 03, 2008, 12:36:18 am » |
|
hrkzn kandili simdiden kutlu olsn
|
|
|
|
|
|
Tek çare bu diyorsan, hadi..bir daha öldürelim Beni! Merak etme sensizlikten zor degil bu! Bilmiyorsun Beni en çok neyin kirdigini!
|
|
|
mike_c
___(:han___
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 307
Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2007
çOk şOpARım, RAp yApARım, pOpStARım.AllA AllA ((:
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 03, 2008, 12:37:56 am » |
|
bütün müslüman aleminin Regaib Kandili mübarek olsun, nice kandillere inş.
|
|
|
|
|
|
Sevdirmeye gayret etme kendini, Sevilmeye terket!...
Yalnızlık İki Satır!...Ben Hüsrana Komşuyum!...
|
|
|
|