hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Ekim 08, 2008, 10:24:55 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Ekim

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: "NAMAZ kılmazsam yaşayamam" diyebilmek (Okuyun pişman olmayacaksınız!!!)  (Okunma Sayısı 1834 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
el@
eLaaaa
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 407

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2004

Sallanır belki ama yıkılmaz tahtım ;)

« : Kasım 02, 2007, 07:24:22 pm »

Biz her namazı son namaz olarak kılarız. İkindiyi kıldık. Şu an ölebiliriz. Akşama yetişirsek, akşamı da son namazımız gibi kılarız. Yatsıya yetişmek diye bir garanti yok elimizde... İnsanın ölmesi çok basit... Kalp durdu mu işimiz bitti. Kalbimizi çalıştıran ALLAH, kalbimize dur dese, bir sonraki namaza yetişemeyiz!

İnsanda tembellik kulağı vardır. Yani her insanda zaman zaman tembellik olabilir. Önemli olan, tembellik ibadete mani olmasın. Dinlenmek iyidir. Uyku ne büyük nimet. Amma uykuyu tembelliğe dönüştürmesi kötü. Uyuyalım amma sabah namazına engel olmasın. Tembellik duygumuz içimizden üflüyor; "Yahu yat!" Açlık kulağımızla açlığımızı hissediyoruz mesela. Organların insanlara hükmetmesidir bu. Vücut diyor ki: "Ben yorgunum!" Onun sözüne kulak asıp yatıyoruz.

İnsan ebediyen yaşayacağını zanneder. Ölmek aklına bile gelmez. İnsan şöyle düşünmeli: "Ölmeden şu akşam namazımı da kılayım..."
Ben bu yaşa geldim. Düşünüyorum; elimde hiçbir şey yok. Öldüğüm anda elimde kalacak tek şey ibadetler... Tek kazancım ibadetler. Gerisi boş... Çok güzel yemekler yedik. Hepsi gitti. Gezdik eğlendik. Hepsi geçti. Para biriktirdik, yiyemedik. Şöhretimiz dağlar kadar yükseldi. İşe yaramadı. Elimizde bir tek şey kaldı. İman ve ibadet... Sanki ömrümüz boşa geçti. Her şey boşmuş...

Üstad diyor ki:
"Her gün her gün ekmek yersin, su içersin, havayı teneffüs edersin; sana onlar usanç veriyor mu? Madem vermiyor; çünkü ihtiyaç tekerrür ettiğinden usanç değil, belki telezzüz ediyorsun. Öyle ise, hane-i cismimde senin arkadaşların olan kalbimin gıdası, ruhumun ab-ı hayatı ve lâtife-i Rabbaniyyemin hava-yı nesîmini cezb ve celb eden namaz dahi, seni usandırmamak gerektir." (21. Söz)

Bir ömür boyu nefes alıp verdik. "Yeter artık, nefes almayacağım!" diyor muyuz? Bir ömür boyu su içtik. "Artık su içmeyeceğim!" diyor muyuz? Öyle bir iman gerek ki, namaz su gibi, hava gibi olsun...

"Kılmazsam yaşayamam." diyebilmek...
Ben öyle şahıslar gördüm ki, odasında bir tane rahle var. Kendisi kıbleye dönmüş, namazda oturur gibi oturuyor. Uykusu gelirse, başını rahleye koyuyor. Her anı secdede... "Namaza doyamıyorum!" diyor. Rabb'imiz böyle mübarek kulları ne de güzel övüyor: Onlar ki namazlarını sürekli kılarlar aksatmazlar. (Mearic 70/23) Onlar ki namazlarını muhafaza ederler. (Mearic 70/34)

Eğlenceler, dünya hayatının meşgaleleri bize hastalık verirken, namaz kılmak, hastalıklarımıza ilaç gibi tesir ediyor. Kalbimiz rahatlıyor. Üzüntümüz hafifliyor. Elemler geçiyor...

Biz namazı bitirdik, sarhoş kadehi bitirdi, kumarbaz oyunu bitirdi...

Bugün, şu an ölsek, namazımız bize arkadaş, yoldaş. Gerisi burada kalacak...

alıntıdır...
« Son Düzenleme: Kasım 02, 2007, 07:26:09 pm Gönderen: el@ » Logged

waitfor
yasemin
Katılan Üye

Site puanı: 7

Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Mezuniyet Yılı: Devam

« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2007, 07:42:34 pm »

harika bi yazı okudum çok güzel bi paylaşımdı sağolasın...
Bugün, şu an ölsek, namazımız bize arkadaş, yoldaş. Gerisi burada kalacak...

Kabugunu koparmadan
Ne bir elmayı soyabildim
Ne de iyileştirebildim bir yaramı
Ama karşıma çıkınca
Kızmadım hiç elma kurduna
Bendim çünkü bıçağı saplayan
Onun yurduna...
COMMANDOS
Otobüsün olayım Oak sür beni yavrum xD
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 152

Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2007

Adamın Turbosu Oak....

« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2007, 08:08:31 pm »

Üstad diyor ki:
"Her gün her gün ekmek yersin, su içersin, havayı teneffüs edersin; sana onlar usanç veriyor mu? Madem vermiyor; çünkü ihtiyaç tekerrür ettiğinden usanç değil, belki telezzüz ediyorsun. Öyle ise, hane-i cismimde senin arkadaşların olan kalbimin gıdası, ruhumun ab-ı hayatı ve lâtife-i Rabbaniyyemin hava-yı nesîmini cezb ve celb eden namaz dahi, seni usandırmamak gerektir." (21. Söz)

Ela bunun üzerine şu an akşam namazını kılacam inşallah kıldığım namazlar kadarıyla "Sebep olan yapan gibidir" kaidesince sana da sevap yazılır.Allah razı olsun..Üstad çok süper açıklıyor onu yaaa 5 sebeple 21. sözde okumanızı tavsiye ederim.
Saygılar...
« Son Düzenleme: Kasım 02, 2007, 08:13:47 pm Gönderen: COMMANDOS » Logged

Atlantis; eli, ayağı öpülecek şahsiyet...

UnS; vazgeçilemeyen sevgili...

Oak; ibne Satıcı.. Söz, namus borcudur! Oak basayım sana..  senin otobüsün falan olmuyorum lan.*

iskocya; benim çok seksetualitik olduğumu söylüyor.

*Bu profildeki değişiklikler, yazılar COMMANDOS'a aittir yani bana
COMMANDOS
Otobüsün olayım Oak sür beni yavrum xD
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 152

Adamın Turbosu Oak....

« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2007, 08:12:21 pm »

Allah şimdiden kabul eylesin.Hepimizi O(s.a.v.)'nin yolundan ayırmasın,O'nun yolunda olmayanları da o yola iletsin...

Atlantis; eli, ayağı öpülecek şahsiyet...

UnS; vazgeçilemeyen sevgili...

Oak; ibne Satıcı.. Söz, namus borcudur! Oak basayım sana..  senin otobüsün falan olmuyorum lan.*

iskocya; benim çok seksetualitik olduğumu söylüyor.

*Bu profildeki değişiklikler, yazılar COMMANDOS'a aittir yani bana
nese_ng
>>..Néşé..<<
Harbi GencSau lu

Site puanı: 33

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: Devam

« Yanıtla #4 : Kasım 02, 2007, 08:17:07 pm »

Allah razı olsun.. çok güzel..faydalı bi yazıydı.. Allah yaptığımız ibadetlerimizi kabul eylesin inşallah.. bu konu için teşekkür manasında +1 Wink

YoRuM YaPMaDıN Ali Bey Amcaaaa Roll Eyes Grin
GULTEN_GUL
Bizi aldatan bizden degildir...
Harbi GencSau lu

Site puanı: 55

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2008

Hiç kimse, diğer bir kimsenin kulu değildir...

« Yanıtla #5 : Kasım 02, 2007, 10:51:37 pm »

Allah razı olsun bu sitenin çiçeği el@, Çok güzel bir paylaşım.
Çoooook gerekli gerçekten...
Namazsız bir mümin yaşayamamalı...
+1
« Son Düzenleme: Kasım 02, 2007, 11:06:58 pm Gönderen: GULTEN_GUL » Logged

Iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de (gerçek anlamda) iman etmis olamazsiniz.

betüLL54
Değermiydi değer dediklerin kaybettiklerine ???
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 305

Mezuniyet Yılı: 2008

kimse yaptığı şeyi yaşamadıkça can vermicektir:)

« Yanıtla #6 : Kasım 02, 2007, 11:04:50 pm »

ALLAH  razı oLsun el@ gerçekten güzeL bi payLaŞım oLmuşş + Smiley

ayşegülüş
AyŞeGüLüŞ
Harbi GencSau lu

Site puanı: 51

GüLL€R AğLaMaZ....

« Yanıtla #7 : Kasım 02, 2007, 11:10:59 pm »

ALLAH razı olsun arkadasım cok guzel bır yazı gercekten....

Ertelenmiş sözler var dilimde
Buruşmuş bir kâğıdın içinde duygularım.
Gecikilmiş bir aşk yazılı köşeye atılan kâğıtta
Hiç bir şey için geç değil belki
Belki, şimdi tam zamanı.
Bir de yürek sözden anlasa...
BaRBiE54
..::DeRyA::..
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 230

Mezuniyet Yılı: 2010

!!!..TeK a$k SaKaRya a$kI..!!!

« Yanıtla #8 : Kasım 16, 2007, 11:21:36 am »

Üstad diyor ki:

Bir ömür boyu nefes alıp verdik. "Yeter artık, nefes almayacağım!" diyor muyuz? Bir ömür boyu su içtik. "Artık su içmeyeceğim!" diyor muyuz? Öyle bir iman gerek ki, namaz su gibi, hava gibi olsun...

Saol +1

Tek çare bu diyorsan, hadi..bir daha öldürelim Beni!
Merak etme sensizlikten zor degil bu!
Bilmiyorsun Beni en çok neyin kirdigini!
Pasiflora
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 168

Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2005

BaYaN YaNLıŞ

« Yanıtla #9 : Kasım 16, 2007, 11:29:30 am »

kesınlıkle katılıyorumm..ınsan yemek ıcmek gbı hayatına yerlestrmelı namazı...ımanın ıkız kardesı demısler ee daha ne olsun!

TÜRK'ÜM DEMENİN ZOR, MÜSLÜMANIM DEMENİN İMKANSIZ OLDUĞU BİR ÜLKEDE, İNADINA MÜSLÜMAN İNADINA TÜRK'ÜM!!!
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!