hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Ağustos 30, 2008, 07:04:33 pm *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Ağustos

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Kur’an’ı Kerim’i Öğrenmek Çok Kolay, Bıkkınlık Yok  (Okunma Sayısı 203 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abdullah
Çiğ adamı eleştir, düşman olur; olgun insanı eleştir dost olur.
Katılan Üye

Site puanı: 60

Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2004

Edep Ya Hû

« : Temmuz 01, 2008, 04:38:39 pm »

Kur’an’ı Kerim’i öğrenmek çok kolay, bıkkınlık yok

Kur’an-ı Kerim’i öğrenmede 4 aşama vardır: Bunların ilki sağlam bir inançdır. Neye nasıl inandığınızı bilmezseniz öğrenmenin amacını doğru yerine getirme imkanınız da zayıf olur. Öğrenmek inanmakla başlar. İnancın ardından sebeplere riayet gelir. Yani öğrenmek için çalışmalı, gayret etmeli, Kur’an’ı okumaya vesile kılacak her şeyi yapmalı insan. Allah’a sağlam bir imanla inanan bunun için Kur’an’ı öğrenmeye çalışan bir insanın 3. bir aşamayı daha katetmesi gerekir. Çalışmasında azmetmeli, “okuyamıyorum, olmayacak” gibi düşüncelerin esiri olmamalı. Gayreti hep sürmeli. 4. aşamada ise ferdî gayretini toplu gayrete dönüştürmeli. Kur’an öğrenme konusunda yanına arkadaşlar bulmalı, beraber yolların daha hızlı katedildiğinin farkına varmalı. Kur’an öğreten insanların sert mizaçlı tavırları varsa bunları terk etmeye çalışmalı. Çünkü yumuşaklık nasıl her kapıyı açarsa, asabi ve sert üslup da o kapıları tek tek kapatır. Kur’an öğrenimi hedefsiz ve gayesiz olmamalı. Kaç günde, kaç haftada Kur’an öğrenilebileceği her insan için bellidir. Aylarca Kur’an dersi alan, senelerce kursa giden ama bir türlü Kur’an öğrenemeyen insanların bıkkınlıkları dikkat çeker. Artık onlar için “Kur’an öğrenilemeyecek kadar zor”dur! Halbuki bunu kolaylaştıracak yollar denense, hanımlara, çocuklara, beylere değişik etkinlikler düzenlense Kur’an öğrenimi neşeli bir hale dönüşebilir. Kur’an’ın oyunlarla öğretilmesi çocukların daha kolay öğrenmelerini sağlayacaktır. Hanımlar ve beyler ise bıkkınlığa yol açacak sıkıcı ders programlarından kaçınmalı, Kur’an’ı aşkla şevkle öğrenebilecekleri bir ortamı kendinlerine tesis etmelidirler

Serhat ŞEFTALİ
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!