can_ke
Sana karşı nötr..
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 60
Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2007
|
 |
« Yanıtla #70 : Temmuz 08, 2009, 09:57:21 ÖÖ » |
|
Kıyamette, terazide güzel ahlaktan daha ağır gelen başka şey yoktur. [Tirmizi]
|
|
|
|
|
|
ßeni Yormayın! --> Çok üşengecim ßana yalan söylemeyin ! --> Nefret Ederim ßana bişey sormayIn! --> ßiLmiyorum Ciddi olmayın --> ßen gülüyorum İçelim demeyin! --> Kullanmıyorum Gidelim diyin! --> Geliyorum Dalga geçelim. --> ßayılıyorum Derdinmi var ? --> Dinliyorum Çok mu zor? --> Ugraşıyorum ßana aşIk olma! --> ßen Haketmiyorum
Sıkıldım senden Hayat
|
|
|
omar
Ölümün bizi nerde bekledigi belli degil, iyisimi biz onu her yerde bekleyelim..
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 359
Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2010
tohum çatlarda bilmem kafa nasıl ÇATLAMAZ..
|
 |
« Yanıtla #71 : Temmuz 09, 2009, 05:34:07 ÖS » |
|
Abdullah b. Ömer (radiyallahü anh)’ın rivayet etmiş olduğu bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi vesellem) şöyle buyurmuşlardır:
İçinizden kime dua kapısı açılmışsa, ona rahmet kapıları açılmış demektir.
(Tirmizî, Deavât, 102)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ICEMAN_1907
Tanrı Misafiri
Site puanı: 1
Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2004
|
 |
« Yanıtla #72 : Temmuz 10, 2009, 07:11:01 ÖS » |
|
İbn Mesud (r.a) hazretlerinden rivayet edildiğine göre; Rasûl-ü Ekrem (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurmuştur:
Allah’a karşı olabildiğince hayâlı davranın! Allah’a karşı gerektiği ölçüde hayâlı olan, kafasını ve kafasının içindekileri, midesini ve midesindekileri kontrol altına alsın! Ölüm ve çürümeyi de hatırından dûr etmesin! Âhireti dileyen, dünyanın sûrî güzelliklerini bırakır... İşte kim böyle davranırsa, o Allah’tan hakkıyla hayâ etmiş sayılır.
[Tirmizî, rekaik 24; Ahmed b. Hanbel, Müsned 1/387]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
celimitos
Bakınan Üye

Site puanı: 3
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2009
|
 |
« Yanıtla #73 : Temmuz 12, 2009, 02:25:04 ÖÖ » |
|
Ebu Hureyre Hazretleri Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)’in şöyle buyurduğunu rivayet etmektedir:
Kim zorda kalan bir müslümanın durumunu kolaylaştırırsa (mesela, borcu hususunda onu sıkıştırmazsa) Allah da dünya ve ahirette ona kolaylıklar ihsan eder.
(Müslim, Zikir, 38; Ebu Davud, Edeb, 60; Tirmizi, Kur’an, 10; İbn Mace, Mukaddime, 17, Sadakat, 14; Müsne)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anonyme
Tanrı Misafiri
Site puanı: 0
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2004 öncesi
|
 |
« Yanıtla #74 : Temmuz 17, 2009, 08:25:38 ÖS » |
|
Ebu Hureyre Hazretleri Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)’in şöyle buyurduğunu rivayet etmektedir:
Sevdiğin kişiyi ölçülü sev. Yoksa, bir gün gelir o insan gözünde sevimsizleşir de önceki aşırı muhabbetinden dolayı elemin iyice ziyadeleşir. Kızdığın kimseye karşı da ölçülü ol ve nefret hissinin önünü kes. Aksi halde, gün döner de o şahıs dostun oluverirse evvelki öfkeli tavırlarının mahcubiyeti seni çok üzer.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALİ
Tanrı Misafiri
|
 |
« Yanıtla #75 : Temmuz 20, 2009, 05:33:23 ÖS » |
|
Fedâle ibn-i Ubeyd (radiyallahü anh) hazretlerinin rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Efendiler Efendisi (aleyhi ekmelüttehâyâ) Veda Haccı esnasında şunları söylemiştir:
Size gerçek mü’minin kim olduğunu söyleyeyim mi? O, diğer kimselerin malları ve canları hususunda kendisinden emin bulunduğu insandır. Doğru müslüman başka insanların, onun dilinden ve elinden gelebilecek zararlardan salim olduğu kimsedir. Hakikî mücahid nefsinin engellemelerine rağmen ömrünü Allah’a itaatla geçiren yiğittir.. ve hâlis muhacir de hata ve günahlardan uzak duran iman eridir.
(Müsned, 6/21)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gülgölge
Katılan Üye

Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2004
|
 |
« Yanıtla #76 : Temmuz 21, 2009, 12:33:35 ÖS » |
|
Hazreti Abdullah İbn Ömer (radıyallâhu anhüma)’dan rivayet edildiğine göre, Ruh-u Seyyidi’l-Enâm (aleyhi elfü elfi salâtin ve selâm) Efendimiz bir sefere çıkarken biniti üzerine oturunca önce üç defa tekbir getirir, sonra şu ayeti okur ve akabinde şöyle dua ederdi:
“Bunları bizim hizmetimize veren Cenâb-ı Hakk’ı tesbih ve takdis ederiz; O yüceler yücesidir, her türlü eksiklikten münezzehtir. Allah lutfetmeseydi biz buna güç yetiremezdik. Muhakkak ki biz sonunda Rabbimize döneceğiz.” (Zuhruf, 43/13-14)
Allahım, bu yolculuğumuzda Senden her türlü iyilik, hayır, takva ve hoşnut olacağın ameller istiyoruz. Allahım, bu seyahatimizde bize kolaylıklar ihsan eyle, mesafeleri bize yaklaştır. Allahım yolculuk boyunca yegâne koruyucumuz ve geride kalan aile fertlerini görüp gözeten vekilimiz Sensin. Allahım, sefer meşakkatinden, çirkin manzaralarla ve üzücü hadiselerle karşılaşmaktan, mal, aile ve çoluk-çocuğun kötü bir akıbete uğramasından Sana sığınırım.
[Müslim, Hac 425. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Cihad 72; Tirmizî, Daavât 45–46.]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
red kit
yeni üye
Tanrı Misafiri
Site puanı: 1
Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2014
yalnız kovboy
|
 |
« Yanıtla #77 : Temmuz 22, 2009, 04:03:22 ÖS » |
|
İbn Mesud (radıyallahu anh) hazretlerinden rivayet edildiğine göre; Rasûl-ü Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz şöyle buyurmuştur:
Allah’a karşı olabildiğince hayâlı davranın! Allah’a karşı gerektiği ölçüde hayâlı olan, kafasını ve kafasının içindekileri, midesini ve midesindekileri kontrol altına alsın! Ölüm ve çürümeyi de hatırından dûr etmesin! Âhireti dileyen, dünyanın sûrî güzelliklerini bırakır.. işte kim böyle davranırsa, o Allah’tan hakkıyla hayâ etmiş sayılır.
[Tirmizî, rekaik 24; Ahmed b. Hanbel, Müsned 1/387]
|
|
|
|
|
|
...
|
|
|
HeBeLeHuBeLe
HeBeLeHuBeLe
Yasaklı
Site puanı: 157
Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2000 öncesi
Mezuniyet Yılı: 2004 öncesi
aramasın gözler o şimdi asker 9/2-K.D.
|
 |
« Yanıtla #78 : Temmuz 23, 2009, 11:54:47 ÖÖ » |
|
Abdullah b. Ömer (radiyallahü anh)’ın rivayet etmiş olduğu bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi vesellem) şöyle buyurmuşlardır:
İçinizden kime dua kapısı açılmışsa, ona rahmet kapıları açılmış demektir.
(Tirmizî, Deavât, 102)
|
|
|
|
|
|
...
|
|
|
Hercaİ
soğuk nevale
Katılan Üye

Site puanı: 2
Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2012
bir beni mi unuttular uçup gitti martılar.........
|
 |
« Yanıtla #79 : Temmuz 24, 2009, 02:52:41 ÖS » |
|
Kim zorda kalan bir müslümanın durumunu kolaylaştırırsa (mesela, borcu hususunda onu sıkıştırmazsa) Allah da dünya ve ahirette ona kolaylıklar ihsan eder.
(Müslim, Zikir, 38; Ebu Davud, Edeb, 60; Tirmizi, Kur’an, 10; İbn Mace, Mukaddime, 17, Sadakat, 14; Müsne)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|