KördüğüM
Bölüm Yetkilisi

Site puanı: 129
Fakülte: İlahiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2000 öncesi
Mezuniyet Yılı: 2004 öncesi
|
 |
« : Nisan 20, 2009, 02:15:49 ÖÖ » |
|
Bu uygulama her gün bir başka arkadaşımızın Hadis-i Şerif eklemesi ile sürmektedir. Katılmak isteyen arkadaşımın özel mesajla bildirmesini ya da bu konuda http://www.gencsau.com/forum/dini-konular/gencsau-uyeleri-siz-de-dini-konularda-soz-sahibi-olun-t69386.0.html;msg913064;topicseen#new belirtmesini rica ediyorum. Ebu hureyre'den haber verdi ki, Peygamber (S) şöyle buyurmuştur: "Sizleri zandan sakındırırm. Çünkü zanla söylenen sözler yalanı daha çok olandır. Birbirinizin eksikliğini görmeye ve işitmeye çalışmayınız, hususi ve mahrem hayatınızı da araştırmayınız. Birbirinize hased etmeyiniz, birbirinize arkanızı çevirip küsmeyiniz, birbirinize buğz ve düşmanlık da etmeyiniz. Ey Allah'ın kulları, birbirinizle kardeşler (mesabesinde) olunuz!".
(Sahih-i Buhari ve Tercemesi, Mütercim: Mehmed Sofuoğlu, Ötüken Yayınları, İstanbul 1987, Cilt 13, syf.6046)
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 27, 2009, 12:24:04 ÖÖ Gönderen: KördüğüM »
|
|
|
|
|
"®"
Harbi GencSau lu

Site puanı: 418
Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2004
http://img11.imageshack.us/img11/6020/hihlidil.gif
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2009, 03:14:35 ÖS » |
|
Allah'ım! Senin iznin ve yardımınla sabahladık ve akşamladık. Yine senin izin ve yardımınla yaşar ve ölürüz. Sonunda dönüş yalnız sanadır.
(Ebû Dâvûd, "Edeb", 110)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gur!s
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 301
Fakülte: Adapazarı MYO
Giriş Yılı: 2009
maybe ıf your heartbeating for me ,ı was ı love u
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2009, 05:17:29 ÖS » |
|
aminnnnn.
|
|
|
|
|
|
... ya ben terk edemiyorum konuşmayı ya da ayrılıktan başka bir kelime bilmiyorum ya çok soğuk bu hava ya da ayrılık geldi çarptı vücuduma....
|
|
|
Graff
.........
Harbi GencSau lu

Site puanı: 172
Fakülte: Güzel Sanatlar Fakültesi
Giriş Yılı: 2000 öncesi
Mezuniyet Yılı: 2004 öncesi
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2009, 11:40:13 ÖÖ » |
|
Allah'ın adıyla O'nun adıyla (hareket edildiğinde) yerde ve gökte hiçbir şeyin zararı dokunmaz. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. (Tirmizî, "Deavât", 13)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
numberbir
...Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz...
Bölüm Yetkilisi

Site puanı: 556
Fakülte: Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2011
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2009, 12:05:27 ÖS » |
|
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem, parmaklarını yanyana getirerek şöyle buyurdu: "Ben ve yetime bakan kimse cennette iki parmak gibi yanyanayız." Sehl radıyallahu anh. Buhârî.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oak
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 357
Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2009
|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2009, 02:52:19 ÖÖ » |
|
Kimi, kıyamet gününün sıkıntılarından Allah Teala’nın kurtarması sevindirecekse ( alacağını sonraya bırakarak ) borçluya nefes aldırsın, yahut borcundan bir kısmını indirsin. Müslim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cebel-i Nur
Bakınan Üye

Site puanı: 1
Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2010
|
 |
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2009, 11:43:18 ÖS » |
|
اَلْمُسْلِمُ أخُو الْمُسْلِمِ لاَ يَظْلِمُهُ وَلاَ يُسْلِمُهُ مَنْ كَانَ فِي حَاجَةِ أخِيهِ كَانَ اللَّهُ فِي حَاجَتِهِ وَمَنْ فَرَّجَ عَنْ مُسْلِمٍ كُرْبَةً فَرَّجَ اللَّهُ عَنْهُ بِهَا كُرْبَةً مِنْ كُرَبِ يَوْمِ الْقِيَامَةِ وَمَنْ سَتَرَ مُسْلِمًا سَتَرَهُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ
Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, Allah da Kıyamet günü onu(n kusurunu) örter.
Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 25, 2009, 12:25:09 ÖÖ Gönderen: Cebel-i Nur »
|
|
''Acaba sizden öncekilerin başlarına gelenlerin benzeri sizin de başınıza gelmeksizin, kolayca Cennet'e gireceğinizi mi sandınız? Onlar öylesine ağır sıkıntılara ve zorluklara uğradılar, öylesine sarsıldılar ki, peygamberleri ile çevresindeki inanmışlar '; ALLAH'ın yardımı ne zaman gelecek?" dediler. İyi bilin ki, ALLAH'ın yardımı yakındır.'' (Bakara/214)
|
|
|
mihmandar
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 211
Fakülte: İlahiyat Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2008
|
 |
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2009, 12:06:16 ÖÖ » |
|
Allah'ım! Cehenneme götüren fitneden, Cehennemin azabından zenginliğin ve fakirliğin şerrinden sana sığınırım. Ebu Dâvûd, "Vitr", 32
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aikanáro Telperiën
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 28, 2009, 12:36:20 ÖÖ » |
|
Enes b. Malik'in (r.a.) naklettiğine göre: Hz. Peygamber (S.a.v) şöyle buyurmuştur: "Hiç biriniz kendisi için arzu ettiğini, (mümin) kardeşi yahut komşusu için de istemedikçe (gerçek manada) inanmış olmaz."
Müslim, İman, 71 (l, 67)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Azar boncuğu
..Aslı Gibidir..
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 356
Fakülte: Okumuyorum
Önemli Olan Dönmek Değil; Bulmak..
|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 29, 2009, 01:26:00 ÖÖ » |
|
İbn Ömer'in (r.ahm.) anlattığına göre: Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Her sarhoşluk veren şey (dinde yasaklanan içki olan) hamr grubundandır ve sarhoşluk veren her şey haramdır. "
Müslim, Eşribe,73(l, 1587
|
|
|
|
|
|
BEKLENEN Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar. Ne de şeytan, bir günahı, Seni beklediğim kadar.
Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimde gölgeni, Gelme, artık neye yarar?
|
|
|
|