|
NâBî
Ziyaretçi
|
 |
« : Mart 01, 2008, 07:48:09 pm » |
|
Hz. Ebu Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in şöyle söylediğini işittim:
"Sizden birinizin kapısının önünden bir nehir aksa ve bu nehirde hergün beş kere yıkansa, acaba üzerinde hiç kir kalır mı, ne dersiniz?"
"Bu hal, dediler, onun kirlerinden hiçbir şey bırakmaz!" Aleyhissalâtu vesselâm:
"İşte bu, beş vakit namazın misalidir. Allah onlar sayesinde bütün hataları siler" buyurdu." Buhâri, Mevâkît 6; Müslim, Mesâcid 282, (666); Tirmizî, Emsâl 5, (2872); Nesâî, Salât 7, (1, 231); Muvatta, Sefer 91, (1,174)
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 01, 2008, 07:51:59 pm Gönderen: NâBî »
|
|
|
|
|
LODOS
lodos
Harbi GencSau lu

Site puanı: -12
Hayatı Yaşamak Sanattır..
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2008, 09:56:47 pm » |
|
böyle bir konuyu açtığın için teşekkürler elimden geldiği kadar bu konuyu günlük takip edeceğim bildiğimiz şeyler olsa bile hatırlamak güzel bir şey +1
|
|
|
|
|
|
Allahım! Bana senin sevgini, seni sevenin sevgisini, senin sevgine ulaştıracak olan her sevgiyi nasip et." 
|
|
|
şekerrr
Vefa, dost ikliminde yetişir ve bizim yamaçlarımızın gülüdür...
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 114
Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2010
:)
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 01, 2008, 10:12:16 pm » |
|
bence de arkadaşım çok güzel bir konu açmışsın hadisleri bekliyoruz +1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NâBî
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2008, 12:43:09 pm » |
|
Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'a Mi'râc'a çıktığı gece elli vakit namaz farz kılındı. Sonra bu azaltılarak beşe indirildi. Sonra da şöyle hitap edildi:
"Ey Muhammed! Artık, nezdimde (hüküm kesinleşmiştir), bu söz değiştirilmez. Bu beş vakit, (Rabbinin bir lüftu olarak on misliyle kabul edilerek) senin için elli vakit sayılacaktır."Buhârî, Bed'ül-Halk 6, Enbiya 22, 43, Menâkıbu'l-Ensâr 42; Müslim, İman 259, (162); Tirmizî, Salât 159, (213); Nesâî, Salât 1, (1, 217-223)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CüRüKdüSleR
Ağlamaktan korkma! Zihindeki ızdırap veren düşünceler gözyaşı ile temizlenir.
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 299
Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2012
siyah kebelek:D
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2008, 03:37:24 pm » |
|
çok güzel bi konu.. tsk ederız..
|
|
|
|
|
|
...Daha güçlü daha sakin Daha mutlu daha suskun Daha olgun daha kırgın Daha yalnız daha yorgun...
|
|
|
|
NâBî
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2008, 05:37:11 pm » |
|
böyle bir konuyu açtığın için teşekkürler elimden geldiği kadar bu konuyu günlük takip edeceğim bildiğimiz şeyler olsa bile hatırlamak güzel bir şey +1
bence de arkadaşım çok güzel bir konu açmışsın hadisleri bekliyoruz +1
çok güzel bi konu.. tsk ederız..
Hepinize ben teşekkür ederim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
müstehil
pür-i ateş
Takılan Üye

Site puanı: 10
Fakülte: İlahiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: Devam
ilahiyat 2BuÇuK :) :)
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2008, 08:24:25 pm » |
|
Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Ey Allah'ın Resulü. dendi, hangi kadın daha hayırlıdır?''
"Kocası bakınca onu sürura garkeden, emredince itaat eden nefis ve malında, kocasının hoşuna gitmeyen şeyle ona muhalefet etmeyen kadın!" diye cevap verdi."
Nesâi, Nikâh 14 (6,68).
|
|
|
|
|
|
Kuluna cefa etmez HÜDASI.. Kulun çektiği kendi BELASI...
|
|
|
LODOS
lodos
Harbi GencSau lu

Site puanı: -12
Hayatı Yaşamak Sanattır..
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2008, 11:15:31 pm » |
|
bu günün hadisinide okudum yarını sabırsızlıkla bekliyorum. böyle giderse kısa kısa güzel dersler olacak emeğine sağlık
|
|
|
|
|
|
Allahım! Bana senin sevgini, seni sevenin sevgisini, senin sevgine ulaştıracak olan her sevgiyi nasip et." 
|
|
|
Esed-ül Esved
UZLET
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 336
Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2004
UZLET
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2008, 06:53:43 am » |
|
Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a Allah indinde en efdal insanın kim olduğu sorulmuştu: "Allah indinde en kıymetlileri en muttaki olanlardır!" buyurdular. "Biz bunu sormadık!" demeleri üzerine: "Öyleyse o, Halîlullah'ın oğlu, Nebiyyullah'ın oğlu Nebiyyullah'ın oğlu Yusuf'tur" buyurmuştu. Yine itirazla: "Hayır bunu da sormadık" dediler. Bunun üzerine Aleyhissalatu vesselam: "siz bana Arap hanedanlarından mı soruyorsunuz?" dedi. "Evet (Ey Allah'ın Resûlü!) dediler. "Onların cahiliye dönemindeki hayırlıları, fıkıh öğrendikleri takdirde, İslam'da da en hayırlılarıdır!" cevabını verdi." Buhari, Enbiya 8, 14, 19, Menakıb 1, 25, Tefsir, Yusaf 1; Müslim, Fezail 168, (2378).
|
|
|
|
|
|
UZLET [ Uzlet-i Gâh ] [ Uzlet-i Güzin ] [ Uzlet-i Nişin ] [ İltizam-ı Sükut ]

|
|
|
|
NâBî
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2008, 11:22:15 am » |
|
Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Ümmetimin hepsi affa mazhar olacaktır, günahı aleni işleyenler hariç. Kişinin geceleyin işledigi kötü bir ameli Allah örtmüştür. Ama, sabah olunca o: "Ey falan, hu gece ben şu şu işleri yaptım!" der. Böylece o, geceleyin Allah kendini örtmüş olduğu halde, sabahleyin, üzerindeki Allah'ın örtüsünü açar. İşte bu, günahı aleni işlemenin bir çeşididir."
Buhâri, Edeb 60; Müslim, Zühd 52, (2990)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|