hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Eylül 08, 2008, 03:55:22 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Eylül

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Üniversiteye En Verimli Şekilde Hazırlanmak İstiyorum  (Okunma Sayısı 291 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
KABATAŞ
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 0

Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2004

« : Mart 03, 2008, 03:36:47 pm »

MRB YENİ ÜYEYİM ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYORUM  DERSLERİME NASİL ÇALISACAGIM VE ÜNİVERSİTE HAZIRLIK EVRESİNDE BANA REHBERLİK ETMENİZİ İSTİYORUM  BU ARADA 10. SINIF ÖĞRENCİSİYİM ANADOLU LİSESİ  ÖĞRENCİSİYİM
meltemm
Harbi GencSau lu

Site puanı: 96

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2009

HüR BiR RuhuN RaHaTLıĞı

« Yanıtla #1 : Mart 03, 2008, 04:05:38 pm »

hmm...ben üniversiteyi 2004 yılında kazandım kabataş..o yüzden yeni sistem hakkında bi çalışma çizelgesi yapamıycam sana:)
ben yabancı dil bölümü öğrencisiydim dolayısıyla YDS agırlıklı bi sınava girdim her ne kdr ÖSS zorlasa da...benim en büyük dezavantajım düz lise öğrencisi olmamdı..yani ne kdr çabalarsan çabala öğretmen liseleri senin önüne çok haksız yere geçebiliyorlar(dı) yani 70 net yapan bi öğretmen lisesi çıkışlı bi öğrenci 90 net yapan senin önüne öğretmenlik sectigi taktırde çok rahat gecebiliyor..kötüydü..ve düz liselerdeki eğitim de bilemiyorum hala aynı mı ama çok da kaliteli degildi...
   1 yıl dersaneye gittim ki hala karsıyımdır ne bileyim 10 yaşından itibaren çocukların dersanelere fln yollanılmasına..anneler babalar cocuklarını hırslarına kurban ediyolarmış gibi geliyo atmış da olabilirim benim hissim allah allaaah:) gerçi sistem de bunu gerektiriyo artık...
   1 yıl boyunca planlı bi öğretmen tarafından yetiştirilmem benim üni.yi kazanmamda en önemli etkendir..seni yönlendirenler bu işi senin geleceğin oldugunu düşünerek yapıcaklar sana baktıklarında ytl görerek degil...
   ve tabi her sey kendinde biter..ben çok yol denedim en sonunda kendime uygun çalışma sistemini yarattım.yani demek istedigim kendini en rahat ve en verimli hissettigin biçimde çalışman..bunun için eger dershaneye gidiyorsan en yakın oldugun hocaya sorabilirsin pekala...senin gidisatını en yakından takip eden onlar mutlaka saglıklı bi cvp vericeklerdir..
   ben kendimi gercekten çok sıkmıştım bunun sebebi bahsettiğim gibi düz lise ve yabancı dil bölümü öğrencisi olmamdı..hatta depresyona giriyodum..böle çözdüğüm testleri biriktiriyodum 24 hazirandan sonra yakıcam diye Cheesy manyak Smiley
   kendine zarar vermemk gerek aslında..nihayetinde bir sınav ve ne sınavlarla karşılasıyoruz..karşılasıcaz daha..bitmez bu sınavlar...ben ilk deneme sınavıma girdigimde 100 soruluk teste 20 doğrum vardı ( net degil ha)...çabaladım ve sınavda 92 net yaptım.Su anda üniversitemin bana sundugu imkanlar sayesinde Avrupa'da okuma şansı kazandım..btün bunlar tesadüf degildir,benim 5 yıllık emeklerimin bir karşılığıdır...kendine hedef koy...bunu yaparsan gerisi gelicektir muhakkak...

-Konu yargıya intikal etti konuşamam. hıh 
     -Sana bişey soran yok ki... tih.
     -Olsun konuşmıycam hıh
Okyanus_87
merve
Katılan Üye

Site puanı: 19

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: Devam

« Yanıtla #2 : Mart 03, 2008, 04:11:28 pm »

Sadece ciddi ve düzenli bir çalışma gerektirdiğini düşünüyorum. Olağanüstü bişey gibi görmemelisin bunu sen yeterki düzenli ve ciddi bir şekilde hazırlan gerisi gelicektir Wink

Hak şerleri hayreyler
Zannetme ki gayreyler
Ârif onu seyreyler
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler

Sen hakk a tevekkül kıl
Tefviz et ve rahat bul
Sabreyle ve razı ol
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler
...
(Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz)
kylie54
Takılan Üye

Site puanı: 2

Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2011

« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2008, 02:39:56 pm »

Ben de bu yıl kazandım sanırım yardımcı olabilirim yeni sistem hakkında Smiley
Ben çok ders çalışan bi Eşit Ağırlıkçı değildim, sözelim çok iyiydi ve buna güvenirdim. 2.dönem matematik hocam askerden geldi ve özel derslere başladık, ciddi bi tempoyla çalıştım, neticesinde istediğim yerden daha yüksek bi bölüme girdim -sadece 2.dönemdeki çalışmamla-.
Gezdim, eğlendim, konserlere gittim, alışverişler yaptım, kendimi kısıtlamadım. Ama şu bilince ermelisin ki, kazanabilesin. Eğer işim 2 saat sürecekse ben 2 saat geç yatar o günü öylece telafi ederdim. Ya da yemeğimi ders çalışırken yer, ordan kazanırdım. Sadece 2 dizi vardı takip ettiğim, haberleri bile dershaneden öğrenirdim Cheesy Ayrıca dershanelerde yapılan denemeleri ve dersleri asla kaçırmamalısın..
Okulda da matematik derslerinde 1.dönem en çok kopyaya ihtiyacı olan ben, 2.dönemde türev integral gibi konularda en çok kopya verene dönüşmüştüm.. İşin sırrı ön sıraya oturmak, ineklik gibi algılanmasın sadece hocayı dinle ve 2.örneği kendin yapmaya çalış. 3.de olmazsa 4.olur rahat ol Wink
Herşeyden önce ders çalışmanın zevkine vardım ki tavsiye ediyorum, onu sevmeden asla başaramazsın. Yemiyor merak etme Cheesy
Hem genel kültür oluyor, eğer yeni bişeyler öğrenmeyi sevenlerdensen, ÖSS bahanen olsun, sen heybene bişeyler daha katmaya bak Wink
Allah kolaylık versin arkadaşım, umarım herşey gönlüne göre olur..

Seni sevmek senin gibi yürek ister
Bu kalpler birtek sende titrer
Bir Allah olsun bir de sen ol FENER
Yemin ederimki bu bana yeter..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!