Adapazarı'nda 22 yaşındaki hakem adayı, stadyumda arkadaşlarıyla birlikte yaptığı idman sonrasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Sakarya Atatürk Stadı'nda önceki gün akşam saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte idman yapan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü 3. sınıf öğrencisi ve hakem adayı Kadir Ayar (22), idman sonunda dinlenirken fenalaşarak yere yığıldı.
Ayar'ın fenalaşması üzerine arkadaşları 112 Acil Servis'i arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekibi, kalbi duran genç hakemi hayata döndürmek için 20 dakika boyunca suni teneffüs ve kalp masajı yaptı. Genç hakem adayının bedeni, yapılan tüm uyarılara karşılık cevap vermedi. Yaşanan üzücü olay sonrası Kadir Ayar'ın hakem arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Olayı duyarak stada gelen arkadaşları birbirlerine sarılarak ağladı. Ayar'ın cenazesi statta savcının yaptığı incelemenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum, Allah rahmet eylesin.. Gerçekten üzücü bir durum...